Hozzászólások

  • Miller-Nagy Angéla 4 számú kérdése
  • 2002-04-10

Tisztelt Ügyvéd Úr,

alábbi kérdésünkre kérnénk tisztelettel válaszát:
Jelenlegi lakásunkat eladtuk, és egy lényegesen magasabb értékű családi házat vennénk belőle, amit -praktikus okokból- nagykorú fiúnk nevére iratnánk.
Igényelhetünk-e ebben az esetben kedvezményes kamattámogatású hitelt?
Köszönetettel:M-N. Angéla

Tisztelt M-N. Angéla!
A lakástámogatási rendszerben kedvezményes kamattámogatású hitelnek ismert lehetőséget a fia abban az esetben veheti igénybe, ha házaspárjával együtt, vagy egyedülállóként gyermeket nevelve vásárol vagy épít új lakást.
2002. március 1-től azonban a kedvezményes hitelek lehetősége kibővült, immár nem csak új lakáshoz kapcsolódóan vehető igénybe, ill. a személyi feltételek is kevésbé szigorúak.
A válaszom a fentiek alapján tehát IGEN, kiemelt kamattámogatású hitel a vásárláshoz igénybe vehető. A részletes feltételekről a hiteleket folyósító bankok tudnak részletes felvilágosítást adni, tekintettel arra, hogy az egyes bankok eljárási rendje és feltételrendszere között jelentős különbségek is lehetnek. Amennyiben további kérdésük merülne fel a vásárlás lebonyolítása, az adózási kérdések megoldása vagy a hiteleljárás során, úgy keressenek, állok rendelkezésükre.
Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd

Közösségi oldal:


  • Kocsis Ferenc 1 számú kérdése
  • 2002-03-02

Az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek már van saját tulajdonú lakása, akkor felvehet-e újabb lakás vásárlásakor kedvezményes hitelt.

Tisztelt Kocsis Úr!
Igen, a különböző kamattámogatású hitelek igénybevételének nem akadálya az, hogy az igénylőnek lakástulajdona van. Lakástulajdon - bizonyos további feltételek esetén - a lakásszerzési kedvezmény (ún.: szocpol.) és az adó-visszaérítési támogatás (ÁFA-visszatérítés) igénybevételének képezi akadályát.
Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd

Közösségi oldal: