Hozzászólások

 • Niki 43765 számú kérdése
 • 2012-12-17

Tisztelt Ügyéd Úr / Ügyvéd Asszony!
A következő kérdés megválaszolásában kérném a segítségüket.
2009-ben vásároltunk egy új építésű lakást.A vásárláshoz szocpolt igényeltünk.A szocpolt 2 gyerekre vettük fel.A lakásnak használatba vételi engedélye a mai napig nincsen.A lakást szeretnénk eladni.Használatba vételi engedély nélkül lehetséges az eladás?A szocpol, amit időközben teljesítettünk, mennyire befolyásolja az eladást?

Tisztelt Niki!

Az eladás nem kizárt, de a szocpolt vagy vissza kell fizetniük vagy át kell vinni egy másik vásárolandó lakásra. A használatbavételi hiánya sem kizáró ok, bár biztosat csak az ingatlan pontosabb jogi helyzetében tudok mondani.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Zoltán 43421 számú kérdése
 • 2012-10-04

Tisztelt Ügyvédnő!

7 éve épült házunkat eladjuk, még 3 évig szocpollal terhelt. Másik ingatlant tervezünk venni, 1 éven belül, így a szocpol elvileg átvihető.

A konkrét probléma: a házat úgy adjuk el, hogy az ár egy részét most, egy részét fél év múlva kapjuk. A tulajdonjog a 2.részlet kifizetése után száll át az új tulajra.

Mikortól számít "eladottnak" a ház a szocpol szerint? A szocpolt rögtön vissza kell fizetni a letéti számlára, vagy a visszafizetés is felfüggeszthető? A vevő ráadásul hasonló problémával küzd, ő viszont még nem adta el a házát, amiről majd átvinné az ő szolcpoltját a (most még mienk) házunkra.

Köszönöm, Zoltán

Tisztelt Zoltán!
Az adásvételi szerződés földhivatalhoz történő benyújtása előtt kell az engedélyt megszerezniük. Ha a tulajdonjog később száll át, de a tulajdonos a terheléshez hozzájárul, akkor a szerződés aláírásával egyidejűleg már átvihető a szoc.pol.Tisztelettel
dr.Schneider Erzsébet ügyvéd
7400 Kaposvár, Hunyadi u. 10.
+36 82 424720
http://www.foris.hu
drschneider@t-online.hu

Közösségi oldal:


 • István 43416 számú kérdése
 • 2012-10-04

Tisztelt Ügyvád úr(hölgy)!

2008-ban felvett CHF alapú hitellel kapcsolatban lenne két kérdésem:

1. Egy gyermek után kaptunk ún. "félszocpolt". Erre is 10 év elidegenítés vonatkozik, vagy feleződik esetleg az idő?

2. Ha fizetésképtelenné válunk és felmondja a bank a hitelt, akkor vissza kell ezt az összeget fizetni? Az állami kezességvállalást ha igénybe veszi a bank, akkor utána azt követelni fogja tőlünk az állam?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Tisztelt István!

1. 10 év.
2. A lakás elveszítése 10 éven belül azzal jár, hogy a félszocpolt másik - saját tulajdonú - ingatlanra kell "átvinniük" vagy visszafizetés terheli Önöket.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Viktor 43286 számú kérdése
 • 2012-09-15

Tisztelt Ügyvédnő és Ügyvédúr!

A 12/2001. rendelet 2009.07.01. változásai előtt vásároltam egy újépítésű lakást forintalapú hitelre, állami kiegészítő kamattámogatás mellett. Kérdésem, hogy ha el szeretném adni az ingatlan (például idén), vissza kell-e fizetnem az eddig folyósított állami kiegészítő kamattámogatást? Eddig 3 év telt el a vásárlás óta.

Mivel a kölcsönszerződés nem rendelkezik erről a kérdésről, laikusként átnéztem a jogszabály ide vonatkozó részeit (21.§), és nem nevezi nevén, hogy a kiegészítő kamattámogatásra is vonatkozna az elidegenítési tilalom illetve a visszafizetési kötelezettség (más részeken egyértelműen kiegészítő kamattámogatásnak vagy együttesen kamattámogatásoknak nevezi).
Ráadásul az ingatlanra csak a banknak van jelzálog/elidegenítési joga bejegyezve.

Kérem szíves segítségüket a fenti kérdésben, sehol sem találok érdemi, pontos információt erről.

Segítségüket előre is megköszönve,
Üdvözlettel:
Viktor

Tisztelt Viktor!

Nem kell visszafizetnie a kamattámogatás összegét.

Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Norbert 43283 számú kérdése
 • 2012-09-15

Tisztelt Ügyvéd Úr/Asszony!


A 341/2011. (XII.29.) Kormányrendelet 5. § (1) c. pontja szerinti használt lakásra járó kamattámogatott hitelt kívánok felvenni, minden feltételnek megfelelek. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben a hivatkozott törvényi hely szerinti nyilatkozatát az eladó megszegi, és 12 hónapon belül mégsem vásárol lakást, úgy én, mint Vevő kerülök szankcionálásra azáltal, hogy az igénybevett kamattámogatást kamattal növelten kell visszafizetnem? Létezik az, hogy a vevőt szankcionálhatják azért, mert az eladó nem tartja magát az általa tett nyilatkozathoz?
Válaszát előre is köszönöm!!
Róbert

Tisztelt Norbert!

A c) az alábbiak szerint szól: "e rendelet hatálybalépését követően megkötött adásvételi szerződés alapján olyan, legalább komfortos, használt lakás vásárlására, melynek eladója e lakás helyett az eladástól számított 12 hónapon belül másik lakást kíván vásárolni és ezt legalább teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatával igazolja"

Nem szól viszont arról, hogy mi történik akkor, ha az eladó nem vásárol másik lakást. Nem is lenne méltányos ezzel Önt büntetni, így én azt gondolom, hogy csak a megfelelő tartalmú és formájú nyilatkozat a fontos az Ön számára.
Amennyiben további kérdései merülnek fel vagy az Irodánk a lebonyolításban lehet a segítségére, úgy az alábbi módokon talál meg:


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • VK 43142 számú kérdése
 • 2012-08-27

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz: 2005-ben vettünk új építésű lakást Bp-en, melyhez igényeltünk szocpolt (2 gyerekre, akik akkor még nem születtek meg), 2.400.000 ft értékben. Közben az életünk úgy hozta, hogy lépnünk kellett a jobb élet reményében, és vásároltunk hitelből (ez és a bp-i ingatlan is fedezet lett) vidéken ingatlant, közben a bp-i lakást is meghirdettük, de sajnos a piaci helyzet nem volt kedvező, idén sikerül(ne) eladni. Szocpol-áthelyezéssel kapcsolatban érdeklődtem a MÁK_ban, ahol teljes negativitással fordultak hozzám, mondván, nem lehet átvinni a szocpolt a házra (hiába törlesztenénk be a bp-i ingatlan árát teljesen), mert nem egy éven belül történt a két ügylet. Hiába mondtam, hogy a gazdasági helyzet, nem volt vevő stb, hajthatatlanok voltak. Mivel nem szeretnénk visszafizetni a szocpolt (már csak 3 év lenne vissza a 10-ből, és a vállalt 2 gyermek is megvan), így tul.képpen az állam nem engedi, hogy eladjuk a lakást, amivel könnyebb lenne az életünk (hiszen a törlesztőnk a felére csökkenne). Nincs semmi megoldás?

Tisztelt VK!

Sajnos nem tudok erre a helyzetre megoldást.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Ildikó 43033 számú kérdése
 • 2012-08-09

Tisztelt Ügyvédnő!
2007-ben OTP Fészekrakó hitellel vettünk egy családi házat.Ennek a törlesztő részlete 4 évig fix 36.000ft volt, ami tavaly októbertől 140.000ft lett.2010-2011-ben építettünk erre a telekre a ház mellé egy üzletet.2011 márciusában megnyitottuk a húsboltunkat.Eleinte jól ment, de idén februárban be kellett zárni.A meglévő hitel mellé vettünk még fel Vállalkozói hitelt, ez havi 120.000ft.Mivel a háztörlesztő is nagyon megnövekedett, ezért nem tudjuk fizetni.Sajnos egyiket sem.Sőt emellett még vannak személyi kölcsöneink is.Jó pár hónapja nem tudunk fizetni semmit.Én GYED-en vagyok a második gyermekünkkel.A párom külföldön dolgozik 2 hónapja.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi igényt tarthatunk-e arra az új lehetőségre, hogy a NET megveszi a házat és mi tőle béreljük?
Ha viszont a bank elviszi a házat akkor a berendezést is elviheti?
Jeleznek előre, ha lefoglalják a házat?
Van valami lehetőségünk arra, hogy ne veszítsük el a házunkat?
Segítségét köszönöm.
Tisztelettel: Ildikó

Tisztelt Ildikó!

Szociális rászorultság és egyéb feltételei vannak annak, hogy ebben a programban részt vehetnek-e. Az FHB Bank honlapján részletesen megtalálja ezeket a feltételeket, illetve az eljárás rendjét.


Tisztelettel
dr.Schneider Erzsébet ügyvéd
7400 Kaposvár, Hunyadi u. 10.
+36 82 424720
http://www.foris.hu
drschneider@t-online.hu

Közösségi oldal:


 • Zsófi 42991 számú kérdése
 • 2012-07-31

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kérdésem a következő lenne mielőtt beleugrunk egy válásba. 2006-ban közösen vásároltunk egy lakást. 5 millió hitelt vettünk fel, továbbá 2 gyerek után szocpolt. A 2 gyerkőc meg is született, egyelőre ott neveljük őket. Azonban devizahitelesek vagyunk. A felvett hitel 8 milliónál jár. Ez most kb. a lakás értéke.

Szeretnénk elválni, eladni a lakást, kifizetni a hitelt. Utána nem maradna semmi, mindenki menne a maga útjára. Egyikünk sem tudna új lakást venni. Ebben az esetben a szocpolt vissza követeli az állam? A két gyerek megvan, az eladásból bevétel nem marad.

Köszönettel: Zsófi

Tisztelt Zsófi!

A szocpol ilyen esetben akkor "nem veszne el", azaz akkor nem kellene visszafizetni, ha ugyanolyan, vagy nagyobb értékű lakást vásárolnának, így a lakás értékesítésével vagy átviszik a szocpolt egy másik lakásra (ami gondolom nem alternatíva) vagy visszafizetik a támogatás összegét.

Részletesebb leírást a

https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410004/420010/Szocpol20091202.html?ugy=szocplakadasvet.html#topicissue

internetcímen talál, ahol közérthetően össze van foglalva, hogy melyek az ilyen esetekben irányadó részletesebb szabályok (kihez kell fordulni, milyen határidők vannak az egyes esetekben stb.)

Konkrét ügyében fordulhat információért a Magyar Államkincstár Tolna Megyei Területi Igazgatóságához is, elérhetőségeket a

http://www.szeki.hu/sz101/sz101784.htm

internetcímen találhat.

Amennyiben más kérdése is lenne, kérem keressen, akár személyesen, akár itt.

Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal:


 • Gusztáv 42888 számú kérdése
 • 2012-07-13

Két unokám után a fiamék kaptak szoc.polt. A lakásukban lakunk,de szeretnénk a haszonélvezetet bejegyeztetni. Az idősebb unokánk 7 éves. Hány év után szünik meg a szoc.pol utáni kötelezettség és mikor lehet bejegyeztetni a hasznonélvezetet. Igaz-e,hogy a haszon élvezeti jog erősebb ,mint a tulajdon jog. Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Gusztáv!

A szocpolhoz kapcsolódó terhek időtartama a tulajdoni lapról vagy a támogatásról szóló szerződésből állapítható meg, vagy 5 vagy 10 évvel kell számolniuk.

A haszonélvezeti jog a tulajdonjog egyik "részjogosítványa", ennél fogva nem erősebb, de kétségtelen, hogy a birtoklás és használat joga a haszonélvezőt a tulajdonost megelőzve illeti meg.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Judit 42872 számú kérdése
 • 2012-07-10

T.Cím! Azt szeretném megtudni, hogy a 2004-ben kapott 1,2 mill.HUF szocpol ( 2 meglévő gyermekre,igényléskor 12mill ktg. vetésű újépítésű ingatlanra) átterhelhető-e egy meglévő kb 7mill. HUF értékű lakásra ( a férjem nevén van).
Ha az előbbi ingatlan eladásából származó összeget külföldi lakóingatlan vásárlására használjuk fel, akkor kell-e illetéket fizetnünk,a családdal kitelepülnénk,már ott fogunk adót fizetni.
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Judit!
Nem, a szocpolt csak akkor lehet másik lakásra átvinni, ha az értékesítésből befolyt összegen vásárol másik lakást, már meglévőre nem lehet átvinni. Amennyiben pedig később kisebb összegért vásárol lakást, úgy a különbözetre eső arányos részt is vissza kell fizetni. A külföldi ingatlanvásárlás után fizetendő illetékre pedig az ingatlan fekvése szerinti állam jogszabályai irányadók, erre nem lehet általánosságban választ adni.


Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal:


 • Kati 42800 számú kérdése
 • 2012-06-28

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Az alábbi kérdésben kérném segítségüket. Élettársam új lakásán még 3 évig szocpol van. (elvált, továbbvitte az új ingatlanra). Haszonélvezeti jogot szeretne biztosítani nekem erre a lakásra. Ez lehetséges egyáltalán? Én úgy tudom, hogy nem terhelhető a lakás a szocpol lejártáig.

Válaszukat köszönöm!
H.Katalin

Tisztelt Kati!

Ez így van, az elidegenítési és terhelési tilalom miatt nem lehet, pontosabban csak a MÁK , mint jogosult hozzájárulásával lehet.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • László 42773 számú kérdése
 • 2012-06-23

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kérdésem feltevéséhez a tényállásom:

Megelőlegező kölcsönt vettem fel 2 gyermekre 2004 júliusában a házam építésére. A szerződésben 2. gyermek megszületésének végső ideje 8 évben volt maximálva. 2004 szeptemberében a hitelező bank kérésére szerződésmódosításra került sor. A módosítás mindösssze egy dologra tért ki, mégpedig arra hogy 8 év helyett 10 évünk van a második gyermek megszületésére. Időközben az első gyermek megszületett, de a második még nem. Egy hete (2012 június)a MÁK tájékoztatott telefonon hogy lassan lejár a végső határidő, mivel ők (a MÁK) a 8 évet tekintik nem pedig a banki szerződésben szereplő 10 évet irányadónak.

A kérdésem:
1. Volt-e 2004-ben a 12/2001-es kormány rendeletnek olyan módosítása ami a 8 évet 10 évre módosította? (mivel én nem találtam ilyet)
2. Ha nem volt, akkor a bank ugyan miért módosította a szerződést 10 évre?
3. Most akkor melyik az irányadó, a 8 év amit a kormányrendelet előír, vagy a banki szerződés ami 10 évet ír elő?

Előre is köszönöm válaszát.

K.László

Tisztelt László!

A kezdeti 6 év nem sokkal a rendelket eredeti hatálybalépése után változott 8 évre, és ez a mai napig hatályos.

Nem értem, és nem volt még ilyen ügyem, ahol a bank 10 évre módosította a szerződést, nem látom ennek sem okát, sem értelmét, de nyilvánvaló, hogy valamilyen oka volt.

Álláspontom szerint ahhoz, hogy a kormányrendelet alapján biztosított kedvezményeket megtartsák, és ne sújtsák Önöket hátrányokkal (a rendelet 5/A. § (7) - (9), a rendelet feltételeit kell teljesíteni, tehát a gyermekvállalásnak 8 éven belül kell megtörténnie.

Tényleg nem értem, miért került a szerződésbe a rendelettől eltérő időtartam.


Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal:


 • Zsolt 42760 számú kérdése
 • 2012-06-21

Tisztelt Ügyvédnő!

Megörököltem egy lakás ingatlan-, és egy garázs ingatlan felét. Az özvegy szeretne engem kifizetni, de szocpol lett öt évvel ezelőtt felvéve a lakásra. A szocpol jelzáloga még öt évig rajta van az ingatlanon. A felvett szocpol összege 900.000 FT volt ( plusz hitel).

Kérdésem az lenne, hogy a szocpol felét, 450.000 Ft-ot (édesapám után rámeső részt) ki kell-e fizetnem a Magyar Államkincstárnak, ha a lakásból az özvegy kiszeretne engem fizetni, vagy ráterhelődik-e az özvegyre?
Esetleg nekem kell ezt az összeget kifizetnem?
Lehet kérvényezni a törlését a rámeső résznek? Milyen költségei vannak számomra, ha erre lehetőségem van?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Zsolt!
örökösként az örökhagyó általános jogutódjává válik, azaz az örökhagyót vagyonát terhelő kötelezettségek is önre szállnak. Emiatt a szocpol futamidejének lejártáig csak akkor értékesítheti az ingatlant, ha visszafizeti a tulajdoni hányadra eső szocpol összeget, illetve annak kamatait.Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal:


 • Erika 42739 számú kérdése
 • 2012-06-18

Tisztelt Ügyvéd Nő!

2005-ben vásároltunk egy új építésű társasházban egy lakást. Erre a lakásra kaptunk egy gyermek után szocpolt, illetve aláírtunk még egy gyermeket (aki azóta megszületett), és rá megelőlegző szocpolt kaptunk. Most úton van a harmadik gyermek és az lenne a kérdésem, hogy jelen felállás mellett rá kaphatunk-e szocpolt?
Válaszát előre is megköszönöm, Erika

Tisztelt Cím!

Sok tényezőtől függ, hogy jogosultak-e támogatásra. A szabályokat a 12/2001. sz. alatti kormányrendelet tartalmazza. Szerintem a rendeletből a következő szakaszok fontosak, és ezek alapján jogosultak is a támogatásra, feltéve, hogy van "támogatott cél", vagyis bővítés, tetőtér-beépítés.

    
5.§ (2) A kedvezmény a következő célokra nyújtható:
     
a) új lakás felépítése, a családi vagy ikerház emeletráépítésnek nem minősülő tetőtér-beépítésének a
kivételével,
     
b) az értékesítés céljára újonnan felépített és felépíttetett lakás megvásárlása,
     
c) 35 olyan építési munkákra, amelyek eredményeképpen 50%-ot elérő arányban az igénylő
tulajdonában lévő lakása, a lakás hasznos alapterületének növelésével legalább egy lakószobával bővül,
     
ca) bármely építtető esetében, illetőleg
     
cb) két vagy több gyermeket eltartó építtető esetében, ideértve az új lakás építésének nem minősülő
tetőtér-beépítést és emeletráépítést is,
     
d) a három vagy több gyermeket eltartók vagy együtt költöző eltartott gyermekeik több mint két éve már tulajdonában lévő lakás értékesítése, és helyette nagyobb hasznos alapterületű és legalább egy lakószobával több szobaszámú, továbbá legalább komfortos lakás vásárlása esetén, ez utóbbi
lakóingatlan megvásárlásához, ha az értékesített lakás az eltartóknak és együtt költöző eltartott
gyermekeiknek együttesen legalább 50%-os arányú tulajdonában állt, továbbá, ha az értékesített
lakás eladási árának az azt terhelő, visszafizetett önkormányzati, illetőleg munkáltatói támogatással,
valamint lakáscélú hitelintézeti kölcsönnel csökkentett összegét a vásárlásra fordítják. A kedvezmény igénybevételével megvásárolt lakóingatlanban az eltartók és együtt költöző eltartott gyermekeik tulajdoni hányada nem lehet kevesebb, mint az értékesített lakásban volt.
     
(3) Fiatalok otthonteremtési támogatására jogosultak a gyermeke(ke) t nevelő, 35 év alatti
házastársak, legalább egy éve közös háztartásban élő élettársak vagy egyedülálló személyek a
használt, legalább komfortos lakás vásárlásához szükséges önerő növelése érdekében, amennyiben az
ingatlan vételára nem haladja meg Budapesten és megyei jogú városokban a 12 millió forintot, vidéken a 8 millió forintot. A lakás vételára legfeljebb 10%-kal térhet el a hitel-intézet által megállapított forgalmi értéktől, de nem lehet több, mint a település besorolása szerinti, jelen bekezdésben meghatározott vételár korlát. Azt, hogy a használt lakás a lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelel, a hitelintézet a helyszínen is köteles ellenőrizni.
     
(4) A kedvezmény összege a (2) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott esetben az első
gyermek után kilencszázezer forint, a második gyermek után egymillió-ötszázezer forint, a harmadik gyermek után egymillió-négyszázezer forint, a negyedik gyermek után nyolcszázezer forint, minden további gyermek esetében kettőszázezer forint.

(5) A kedvezmény összege a (2) bekezdés c) és d) pontjában meghatározott esetben az első
gyermek után négyszázötvenezer forint, a második gyermek után hétszázötvenezer forint, a harmadik
gyermek után hétszázezer forint, a negyedik gyermek után négyszázezer forint, minden további
gyermek esetében százezer forint.
     
(6) A fiatalok otthonteremtési támogatásának összege megegyezik az (5) bekezdés szerinti
kedvezménnyel, de nem haladhatja meg az adásvételi szerződés szerinti vételár 70%-át. E támogatást
igényelhetik a támogatást korábban született gyermekek után igénybevevők a később született
gyermek(ek) után is - az adásvételi szerződés keltének időpontjában érvényben volt összegben -
abban az esetben, ha kölcsönszerződésük van. Az igénybe vett támogatást a kölcsönből még fennálló - elsődlegesen a 12. § szerinti - tartozás törlesztésére lehet fordítani.
Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


 • Emese 42641 számú kérdése
 • 2012-06-01

Üdvözlöm!

Szocpollal terhelt ingatlanomat szeretném kiadni, mivel munkahely változás miatt egy időre el kell költöznünk. Eladni nem szeretném, de mivel máshol bérelnünk kell másik lakást, így luxus ha üresen áll. Kérdésem, hogy ilyen esetben is lehetséges felfüggeszteni a támogatás visszafizetését?

Köszönettel:

Sz. Emese

Tisztelt Emese!

Nem. Az csak elidegenítés esetén lehetséges.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: