Hozzászólások

  • Zoltán Martin 47443 számú kérdése
  • 2015-12-21

TISZTELT ÜGYVÉDÚR! A kérdésem a következő!
Az édesanyám 8 évig voltak együtt ,élettársi visszonyban
az illető követelözik , kisseb nagyobb tárgyakat visz és vitt el ,már 7 hónapja külön vannak és ő azt képzeli hogy neki jár itt valami Kérem ebben segítsen nekünk hogy kit tehetünk ez ellen! És lenne még itt valami ,az édesanyám és a volt párja felhalmoztak 8 év allat egy bizonyos tartozást és nem e lehet megfelezni hogy ne csak anyukám fizzese. Köszönöm uram előre is !!

Tisztelt Kérdező!

Először is szeretném megköszönni, hogy irodánkat kereste meg kérdésével!

Problémájára a pontos adatok ismerete hiányában az alábbi általános tájékoztatást tudom adni.

Az Ön által említett élettársi viszony csak akkor törvényes és a jog által védett, ha az ténylegesen bejegyzésre kerül. Amennyiben édesanyja ingatlanából az édesanyja tulajdonában lévő dolgokat viszi el a volt élettárs, úgy az törvényellenes és egyrészt birtokháborítást, másrészt bűncselekményt valósít meg cselekményével. Értelemszerűen ebben az esetben egy feljelentés eredményre vezethet.

A tartozást illetően szintén kérdés, hogy be volt e az élettárs jegyezve, illetve kinek a nevén van az említett hitel. Amennyiben valóban törvényes élettársi viszony volt és kettejük nevén van az említett tartozás, úgy egyértelmű, hogy a volt élettársat is terheli fizetési kötelezettség.

Amennyiben bármilyen további kérdése merülne fel kérem, forduljon hozzám bizalommal!




Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@racsaidr.hu

Közösségi oldal:


  • Szilvia 47408 számú kérdése
  • 2015-12-02

Tisztelt Jogi fórum!

Férjemmel 1,5 éve vagyunk házasok, de 7 éve vagyunk együtt.
Házasság előtt elkezdtünk egy építkezést mely a nagyszüleim telkén helyezkedik el középülettel kapcsolódva az övékhez. Férjemnek kb. 2 mó forintja van benne ( szülei bankszámla mozgása alapján ő többet állít, de amit pluszban kapott kézbe amiről nincs papír azt nem a házba fektette )a 2 mó Ft felvételéről házasság előtti bankszámlakivonata van a többit nagyszüleim illetve családtagok fektették bele ,melyről vannak számlák. Az építkezést végig a családtagjaim végezték.
A ház nincs befejezve , de belül lakható , jelenleg válunk.
Férjem a nagyszüleimet ( 70 évesek) akarja beperelni, mint tulajdonosokat, hogy a mi házasságunkra való tekintettel a ház értékének a fele ( ami szerinte és az ő elmondása szerinti adatokból ,látatlanban kiszámolva az ügyvédje szerint 10 mó vagyis annak a fele 5 mó) amivel növelték a nagyszüleim házának értékét őt illeti meg.
Felajánlottuk neki, hogy amit beletett pénzt visszakapja , de nem fogadta el.
Több ingatlanost bevonva a házat jelenlegi készültségi állapotában 6 mó forintban maximalizálták a benne található ingóságokkal együtt.
Ezek által mennyit követelhet ha bíróságra viszi az ügyet illetve mire számíthatunk?

Válaszukat köszönöm: Szilvia

Tisztelt Szilvia!

A férje eljárása annyiban megalapozott, hogy az ingatlanban ő is tulajdonostárs, egészen pontosan ún. ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonos. Mint ilyen bármikor kérheti - perben is - a tulajdonjogának a bejegyzését. A következő kérdés viszont a mérték, ill. az összegszerűség, amelyet ezen a fórumon nem tudok megítélni, lehet, hogy túlzó, de ennyi információból nem tudom megítélni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • István 47407 számú kérdése
  • 2015-12-01

Tisztelt Ügyvédnő, Ügyvéd Úr!

47 éves elvált férfi vagyok, élettársi kapcsolatban élek(tem) ami épp most van felbomlóban. Volt párommal 2015.03....-i átvétellel közösen vásároltunk egy ingatlant, minden rendben zajlott, az ügylet le van zárva, a földhivatali átvezetés is megtörtént.
Az ingatlant Fundamenta lakáskassza segítségével vettük, van rajta közel 3M Forint hitel. A vételár 9M volt.
Azonos összegeket és azonos hitelrészt fektettünk a vételárba, a tulajdonjog 1/1.
Nem sokkal ezután kapcsolatunk rohamos sebességgel megromlott, bár voltak előjelek, ezeket sajnos nem vettem komolyan.
Neki van egy 19 éves fia, én gyermektelen vagyok.
Vidéken laktunk faluban 9 évig az Ő nagyszüleivel, ők most is ott laknak a nagymamával. Azon a házon rengeteget dolgoztam, pénzt is fektettem a munkákba, de ezt nem kívánom visszakövetelni vagy bármi módon felróni nekik, ezt csak itt közlöm. A mára nagykorúvá vált fiúgyermeket is együtt neveltük, mindenből részt vállaltam.
Én most édesanyámmal lakom abban a városban ahol mindketten dolgozunk. Közös megegyezéssel vagy közös tulajdon megszüntetése útján szeretném eladni az ingatlant, attól függ hogyan tudunk megegyezni.
Volt párom azt mondta, hogy szeretne beköltözni az ingatlanba amíg nem tisztázódnak a dolgaink, mert a fiú már nem bírja a korán kelést (szintén abba a városba utazik suliba ahol mi dolgozunk) de ez nem igaz, ugyanis a fiú az éjszakai internetezés miatt nem bírja a koránkelést.
Ha beköltöznek, a nagyszülői ház valószínűleg el lesz adva, és nem lesz nekik visszaút. Ha nem költöznek, ott maradhatnak amíg a nagymama él, és valószínűleg utánna is ha kell. Attól tartok, hogy csak azért akar beköltözni mert nem szeretne önként egyezséget kötni, abban bízva, hogy a bíróság hátha elutasítja az én kérelmemet a közös tulajdon megszüntetése iránt azzal, hogy az sérti az ő méltányos érdekeit. Annyit még el kell mondanom, hogy volt párom cukorbeteg, ebből adódó egyéb egészségügyi problémája nincs, dolgozik, stabil munkahelye van jónak mondható keresettel (140-150 e.Ft nettó).

Kérdéseim:

- Megtörténhet-e hogy a bíróság az én hátrányomra dönt a beköltözésük vagy egyéb körülmény miatt?
- Ha igen, meg tudom-e akadályozni, hogy beköltözzenek? Pl: kell-e az írásos beleegyezésem, vagy valami más.
- Az ő betegsége befolyásolhatja-e a bíróság döntését?
- A fiú"gyermek" bár nagykorú, de tanul és az anyukával él eltartottként. Ez hogyan befolyásolja a bíróságot a döntésben?
Van-e valami amire különös figyelmet kell fordítanom? (minden tanácsot nagyon szépen köszönök)

Harmadjára kell újrakezdenem az életemet, ha ez részemre balul üt ki nem tudok mit tenni, 10 év munkája vész el és megint éveket kell várnom,
hogy partiképes legyek egy újabb komoly kapcsolatra. Mivel gyermeket nem szült nekem sem ő sem a volt feleségem, nem tudom lesz-e még valaha, nagyon el vagyok keseredve mert egész életemben a családalapítás volt az egyetlen komolyabb vágyam, de hiszékenységem miatt mindig meghiúsult.
Volt páromnak ez az életszakasza ha nem is tökéletesen, de beteljesült, én viszont örökre el leszek ettől vágva mert nem lesz már időm.

Kérem segítségüket.
Köszönettel és tisztelettel: István

Tisztelt István!

Kérdés, hogy egyáltalán mi lesz a bírósági kereset tárgya? És egyáltalán miért kellene bírósághoz fordulni, nem lehet, hogy peren kívül is meg tudnak állapodni?

Ha nem sikerül megállapodniuk, akkor az Ön (rész)tulajdonjogának bejegyzése érdekében pert kellene indítania, ebben akár az Irodánk is a segítségére tud lenni.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Pálfy 47349 számú kérdése
  • 2015-10-29

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Férjemmel 17 éve kötöttünk házasságot nekem egy gyermekem van férjemnek kettő. Én mint tulajdonos férjem mint haszonélvező birtokoljuk az ingatlant. Kérdésem az lenne halálunk esetén férjem gyermekei is örökölnek-e? Mert Én ezt nem szeretném, kizárólag az Én gyermekem. Az ingóság is az Én nevemen van, de a bankszámlánk közös. Jó-e ez így, biztosított-e gyermekem öröksége? Vagy lépéseket kell-e tennem:

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Pálfy!

A kérdésre ennyi információ alapján nem lehet válaszolni. Meg kell(ene) határozni, hogy az ingatlan a közös vagyonuk rész-e avagy az Ön különvagyonának. Örökölni - közvetlenül egyik esetben sem fognak, de előbbi esetben tulajdoni igényt támaszthatnak, mondván, hogy az ingatlan az édesapjuk tulajdona is (részben).


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gyula 47325 számú kérdése
  • 2015-10-19

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az ítélet értelmezésével kapcsolatban kérdezek:

A PKKB nem jogerős ítéletében a volt feleséget kötelezték 2009.12.02.-án, hogy 30 napon belül költözzön ki és adja át kizárólagos rendelkezésemre a lakást. Ezt a részt nem fellebbezte meg. A Pp. 228.§ (4) szerint jogerőre emelkedett. A másodfokú, jogerős ítélet szerint: "az elsőfokú bíróság ítéletének nem fellebbezett részét az ítélet nem érinti". Mikortól kell ezt a jogerőt számítani? 2010.01.02-től, vagy a 2011.05.30.-ától? A kiköltözés jogi határideje mikor járt le, vagyis mikortól kérhető a lakáshasználati díj , ha határidőre nem költözött ki? 2010.01.02-től, vagy 2011.05.30.-ától?
Válaszát tisztelettel megköszönöm.

Tisztelt Gyula!

A jogerős ítélet az elsőfokú ítélet fellebbezési határidejének - 15 nap a kézbesítéstől - elteltétől jött létre. Onnan számítva 30 nap a kiköltözésre, vagy - eredménytelenség esetén - használati díj iránti igény megnyílta.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ibolya 47324 számú kérdése
  • 2015-10-19

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
Lányom Angliában él két gyermekével. (18 és 14 évesek) Pécelen van egy közös házuk volt férjével, fele-fele arányban. A volt férj jelenleg sem eladni, sem lányomat kifizetni nem hajlandó. A házban albérlő lakik. Lányom szeretné 18 éves fiára iratni az ő részét. Kérdésem az lenne, hogy kb. mennyi idő ennek a lebonyolítása, szükséges-e hozzá ügyvéd, személyesen kell-e intézni? Még annyit, hogy a házon kölcsön van.
Köszönettel:
Ibolya

Tisztelt Ibolya!

Több irányba el lehet indulni, de pontosan ismerni kellene az ingatlan jogi helyzetét, aztán lehet "gondolkodni", hogy mit és miként lehet megvalósítani...Ebben az irodánk készséggel a segítségükre van, kérem, hogy igény esetén az alábbi módok valamelyikén keressen!


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Veronika 47321 számú kérdése
  • 2015-10-18

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

Férjemmel 2011-ben házasodtunk, majd 2013-ban vettünk egy lakást, aminek nagy részét én fizettem, valamint a hitel is az én nevemre szól, bár a férjem adóstárs benne. A lakás 100%ban az én nevemen van. A hiteltörlesztés az én fizetésemből történik.
Mivel a férjem megcsal, szeretnék elválni tőle. Mivel itthon ingerült, agresszív- bár nem ütött még meg- és a gyerekekkel is türelmetlen úgy érzem ezt az állapotot minél előbb meg kell szüntetnem.
Milyen eséllyel tarthatom meg a lakást ha elválunk?
Ha nem szeretne elválni, hogyan tehetem ki a lakásból, mert ezt a lelki terrort már nem szeretném tovább folytatni a gyerekek miatt sem.

Köszönettel

Tisztelt Veronika!
A házasság léte vagy felbontása nem befolyásolja azt, hogy az ingatlan kizárólagos használatára jogosult, hiszen Ön annak az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonosa.

Az másik kérdés, hogy a férjének jelenleg ún. ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdona van az ingatlanban, amit ő nyilván megpróbál majd érvényesíteni, így végső megoldást csak a perek jogerős lezárultától várhat. Ha nem akar elválni a férje, úgy az nem akadálya a házassági bontópernek, amennyiben igényli, úgy ezen a területen tudok ajánlani kollégát, aki a segítségére lehet.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Roland 47314 számú kérdése
  • 2015-10-12

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Arról lenne szó, hogy az ingatlan a szüleim nevén szerepel fele - fele arányban.
Édesapám nem él velünk hosszú évek óta, ez okból szeretnénk, ha csak édesanyám lenne az egyedüli tulajdonos.
Mi a teendőnk ez esetben? Milyen papírt kéne kiállítanunk a procedúráról?

Tisztelettel: Roland

Tisztelt Roland!

A két tulajdonosnak kell/lehet az átruházásról megállapodni, ill. azt ügyvéd által készített és ellenjegyzett okiratba foglalni. A költségekben optimális megoldás kitalálásához az ingatlan tulajdoni lapjának és néhány további körülménynek az ismerete szükséges.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Erzsébet 47305 számú kérdése
  • 2015-10-09

T. Ügyvédnő!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy jelenleg itt élek a párommal, az ő házában. A házat teljes mértékben felujitottuk, részben az én támogatásommal. Most pl. eladtam a házam ami egy másik településen volt, ez is a házra fog még menni. A párom nevén van ez az ingatlan. Ő már mondta, hogy megillet a fele, és rám fogja iratni, és én is igy gondolom, hisz nagyon sok pénzem fekszik már nekem is benne. Milyen módon tudnánk ezt megtenni, ugy hogy minél kisebb kiadással járjon. Ez lenne a kérdés. Esetleg nekem ajándékozza, vagy én vegyem meg a felét, ha egyáltalán ilyet lehet , persze csak papiron, vagy esetleg házasodjunk össze, mivel ez is tervben van, és akkor már talán közeli családtagnak számitok, de ezt sem tudom igazán, és ugy ajándékozza nekem. Mit tetszik javasolni. Köszönöm szépen a választ: Erzsébet

Tisztelt Cím!

A helyzet az, hogy Önök között az élettársi vagyonközösség keretében közös vagyon keletkezett. A felújítások miatt az Ön ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdona is a szóban forgó ingatlan, amit csak el kell ismerni, mármint az Ön ténylegesen megszerzett tulajdonát, hogy a földhivatalba is be legyen jegyezve. Tehát nem ajándékozni, megvenni kell, hanem a tulajdonszerzés tényét elismerni. A tulajdoni hányad, hogy Ön milyen arányban szerzett részt ebben az ingatlanban, az értékek alapján számítandó ki, hogy mennyi volt az ingatlan értéke eredetileg, és mennyi lett a beruházok után. És ehhez Ön mennyivel járult hozzá. Emiatt 4% illetéket kellene fizetni, de ez a korrekt, a tisztességes. Ha Önök emiatt összeházasodnak, hogy illetékmentesen tudjon ajándékozni a párja, akkor egyrészt színlelt ügyletet kötnek, másrészt felmerül az illeték-eltitkolás szándéka. Plusz nyilván a házasságkötéssel is vannak költségek. Persze, ha a földhivatal nem küldi tovább a NAV-nak a szerződést, - olykor ez is előfordul, - akkor nem lesz illeték. De az általános szerzési illetéket kellene az ilyen ráépítés címén szerzett tulajdon esetén fizetni.




Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


  • Ildikó 47297 számú kérdése
  • 2015-10-05

Tisztelt ügyvéd Nő/Úr!

Érdeklődni szeretnék egy esetleges tulajdonjogi per lehetséges kimeneteleiről.

1 éve házasodtam 2014 májusában viszont 7 évet éltünk együtt nem bejegyzett élettársként a férjemmel, jelenleg válunk.
Házasság előtt körülbelül 2014 februárjában kapott 2 mó Ft-ot a szüleitől melyről bankszámlakivonata van. Ebböl 1 mó Ft elment az esküvőre a többit albérletben lakva feléltük illetve később bútorzatra fordítottuk.
Ugyanúgy házasság előtt 2014 áprilisában ,családom hozzájárulásával építkezésbe kezdtünk nagyszüleim telkén ahová be is voltunk jelentve állandó lakcímen, önálló családi ház építésére melléképületes kapcsolattal.
Az építési engedély a férjem és az én lánykori nevemre került mondván, ha minden jól megy akkor a lakhatási engedélykor nagyszüleim nekünk ajándékozzák. 2015 januárjában beköltöztünk a félkész házba amiből ő már azóta kiköltözött.
Nagyszüleim kijelentették a házukból.
Írásbeli megállapodás az ajándékozási szándékról nem született, lakhatási nincs a házon, most is befejezetlen.
Az építkezési számlák a családtagjaim nevére szólnak, hisz az építkezéshez az anyagot ők finanszírozták hónapról hónapra.
Jelenleg a férjem pert akar indítani az építési engedély alapján azt állítva hogy a 2 mó forint neki a házban van és a dupláját követeli a ház értéke alapján ,mondván minden közös házasság alatt , viszont a tulajdonosok nem mi vagyunk...

Érdeklődni szeretnék , hogy milyen végkifejletre számíthatunk a családommal ez ügyben?

Köszönettel: Ildikó

Tisztelt Ildikó!

Az elmondottak alapján az igény - legalább részben - megalapozatlan, de az esetleges perben a bizonyítás természetesen kulcskérdés lesz! A férje indokolása sem helytálló, a különvagyon kapcsán ugyanis az állításaitól eltérő a szabályozás


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Anna 47210 számú kérdése
  • 2015-08-30

Tisztelt Dr. Úr és Dr. Nő!
Nekem három Gyermekem van. 27, 19 és 13 évesek. 2011-ben férjem hűtlensége miatt elköltöztem a közös házunkból. Mivel a válás és a vagyonmegosztás még nem volt meg decemberében, így az első házasságomból született Nagyfiamra irattam a házrészemet vagyonkimentés céljából mert akkor a másik két gyermekem még nem volt nagykorú. Haszonélvezeti jogot nem kértem rá mert megbíztam a Fiamba. Amit már bánok. Most albérletbe lakom mostani párommal és a legkisebb Gyermekemmel. Mostanára a kapcsolatunk nagyon megromlott Nagyfiammal,mert iszik,és félek hogy a volt tulajdonomat eljátsza. Ezért azt szeretném kérdezni hogy ha nem is veszem vissza tőle a részemet kérhetek-e rá visszamenőleg haszonélvezeti jogot, és vissza költözhetek-e a házrészembe kislányommal és jelenlegi párommal akivel 3 éve élek együtt.
kérem mielőbbi válaszukat, mert az albérlet nem életünk végéig szól!
Maradok Tisztelettel: Anna

Tisztelt Anna!
Az ingatlanrész kapcsán immár csak a fia egyetértésével lehet bármilyen "ötlete", akár az ingatlanrész visszakövetelése, akár a haszonélvezet alapítása a cél. Előbbi kapcsán még bírósági eljárás is elképzelhető.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • János 47195 számú kérdése
  • 2015-08-21

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A helyzet a következő:
Szüleim megvásárolták szolgálati lakásukat közel 30 éve, amelyben akkor laktak, tulajdonosként apám lett bejegyezve. 20 éve, apám súlyos betegsége és fogyatékossá válása után a lakást eladták és az árából vettek egy családi házat, ami már anyám nevére került bejegyzésre az ingatlannyilvántartásban. Apám tavaly elhunyt, és mivel nyilvántartás szerint nem volt apám nevén ingatlan, nem történt hagyatéki tárgyalás. Most azonban anyám el akarja ajándékozni a házat, annak ellenére, hogy én is ott lakom, és az utóbbi öt évben jelentős anyagi és élőmunka ráfordítással a házat felújítottam és átépítettem.
Mit tehetek, hogy ne kerüljek utcára, illetve jogos-e a ház tulajdonrészének 50 %-ra szóló igényem. Hogyan tudom érvényesíteni, hol kell kezdenem az eljárást?
Köszönettel.
János

Tisztelt János!
Az édesapja közös tulajdoni hányadára alapítva lehet igényt érvényesíteni, akár bírósági úton is. Elsőként ezt vizsgálnám meg, ha ilyen tényállással keresne meg egy ügyfél.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Éva 47184 számú kérdése
  • 2015-08-17

Tisztelt Ügyvéd Úr /Ügyvéd Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy ha ajándékozás címen a törvényes férjem rám íratja a lakást, amiben élünk és a garázst, akkor annak mennyi az illetéke (hány %)? természetesen neki a haszonélvezeti jog megmaradna.
Sajnos a gyerekével semmi kapcsolata nincs és nem szeretnénk röhögő örököst, ezért döntenénk amellett, hogy rám íratja ezeket a dolgokat. Szomorú, hogy ez így történt...

Várom válaszukat!

Hálás köszönetem érte!

Üdv: Éva

Tisztelt Éva!
Ez nem jó megoldás! A kívánt célt nem tudja ezzel elérni, a további részletekről személyes konzultáción tudok továbbiakat mondani. Egyébként a házastársak közötti ügyletek illetéke 0 %.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Anita 47099 számú kérdése
  • 2015-07-16

Jó napot Kívánok! Volt párommal 6 éve vettünk közös lakást deviza hitelre! A hitel a volt párom nevén van én viszont adóstárs vagyok! Nekem van egy gyermekem aki nem tőle van csak ő nevelte! A gyermek után én igénybe vettem a szocpolt hogy megtudjuk venni a házat mert ez volt az önerőnk! Jelenleg ő lakik a közös lakásunkban én meg albérletben lakom a gyerekkel! Nekem nincs szükségem a házra és ezért én csak a szocpol árát kérem a félházrészemért de 2 éve várok hogy ezt teljesítsék de nem teszik! Mellette vetünk fel személyi kölcsönöket mikor együtt voltunk a ház újítása miatt mivel akkor nekem volt normális munkahelyem ezért az összes az én nevemen van és én fizetem nehezen! Mit tudok tenni? Milyen jogaimmal élhetek ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Cím!

Az élettársi közös vagyon megosztása iránti pert indíthat, amelyben a bíróság elszámolja a közös vagyont, és a közös adósságokat. Kell persze egy előzetes kalkuláció az Ön részéről, hogy Ön szerint mennyi járna Önnek. Akár azt is kérheti, hogy Ön legyen az ingatlan birtokosa, és a másik fél legyen az ingatlan elhagyására köteles. Anyagi helyzete alapján elképzelhető, hogy állami finanszírozásban jogosult ügyvédi munkára, és perbeli képviseletre. Erről többet a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes/szervezeti-egysegek/gyamugyi-es-igazsagugyi-foosztaly oldalon tudhat meg.

Tisztelettel:




Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


  • Tímea 47042 számú kérdése
  • 2015-06-17

Tisztelt ügyvéd úr!

Válás előtt állok,Körülbelül 10 éve vagyunk együtt,ebből nyolc éve házasságban.Az ingatlant amiben lakunk a férjem a házasságkötés előtt vette,és az előtt hogy megismerkedtünk volna.De a házon hitel van,amit az ő számlájáról vonnak ugyan de minden egyéb kiadást én fizettem-fizetek.10 éve.Rezsi,élelem ,gyermekekkel kapcsolatos kiadások/Van egy lányom aki az előző házasságomból született.Van egy közös gyermekünk is.Szeretném tudni ,hogy mire számíthatok a váláskor.

Tisztelt Tímea!
Az ingatlan a férje különvagyona. A hitel sorsa attól függ, mikor vették fel, közös tartozás-e vagy sem, ettől is függ a vagyonmegosztás.


Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal: