Hozzászólások

  • Kőszegi Richárd 48013 számú kérdése
  • 2016-12-27

Üdv! Van egy erdővel határos belterületi építési telkünk, a hátsó telekhatár mentén egy patak folyik. A szomszédságunkban több olyan telek is található, ahol minden jel szerint a patak egyes szakaszai bele lettek mérve a telkekbe. Érdeklődnék, hogy jogilag ez lehetséges, hogy egy patak egy szakasza magánszemélyhez tartozzon? Ha nem, hova érdemes fordulni az ügyben?

Tisztelt Kőszegi Richárd!

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény rendelkezései szerint a patak vélhetően állami tulajdonban van, az illetékes vízügyi igazgatóság tud ebben segíteni Önnek. A földhivatalban megtalálja a hiteles térképkivonatot is, a telekhatárok abból megállapíthatók.



Tisztelettel
dr.Menczel-Kiss Gergely
9021 Gyõr, Árpád út 47.
+36 30 262 32 58

info@menczelkiss.hu

Közösségi oldal:


  • Edit 47957 számú kérdése
  • 2016-09-09

Kedves Ügyvédek!

Véleményüket, tanácsukat szeretném kérni. 1/2-1/2 tulajdonunkban van a testvéremmel egy kertes, családi ház. Itt is élünk mindketten, Édesapámnak van holtig tartó haszonélvezeti joga. A ház tehermentes. Szeretném bővíteni a házat, átalakítani, hogy külön, elszeparáltan élhessünk. Van egy társam (nem vagyunk házasok), akivel szeretnénk a saját életterünket kialakítani. A bővítés anyagi ráfordítással járna, melyből a párom is kivenné a részét. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a párom a bővítésbe beletett érték fejében megillesse valami vagy örökölhető legyen a gyermekei (nem közös) részére. Nekem nincs gyermekem. Sok kérdés felmerül a fejünkben. Mi van ha a párommal történik valami? Mi van ha kapcsolatunk zátonyra fut ( ma már minden megtörténhet:) ) Mi van, ha velem történik valami és ott marad a párom a testvéremmel egy esetleges vitás helyzetben?
Milyen jogi megoldások jöhetnek szóba ebben az esetben, hogy mindenki biztonságban érezze magát?
Válaszukat előre is köszönöm, további szép napot és sikeres munkát! Üdvözlettel: Edit

Tisztelt Edit!

Többféle megoldás is elképzelhető, talán az közös bennük, hogy okiratilag érvényesen és biztonságosan "le lehet kezelni" ezt a helyzetet, mindenki számára megfelelő megoldás alakítható ki. A lebonyolításhoz azonban több információra lenne szükség egyrészt a jelenlegi ingatlan, másrészt az elvégezni kívánt munkák értéke és jellege kapcsán, ezért egy személyes konzultációt javaslok a továbblépés első fázisaként.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Marta 47949 számú kérdése
  • 2016-09-02



"A társasházi alapító okirat kizárja azt, hogy az ingatlant lakás céljára használják!"- Egy lakashirdetesben ezt olvastam. Mit jelent pontosan? Az ingatlant a lakasok között hirdetik megis, a hirdetesi szövegben azonban az van, hogy müteremnek, vagy irodanak alkalmas.

Tisztelt Marta!

Az ingatlan minősítése - lakás, iroda, üzlet, stb. - meghatározza az ingatlan használati lehetőségét. A más jellegű használathoz az ingatlan átminősítése szükséges.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Adrienn 47948 számú kérdése
  • 2016-09-01

Tisztelt Ügyvédúr!

A kérdésem a szüleim ingatlanával kapcsolatos lenne,amiben élnek,még...
Sajnos nemrég szembesültem vele a férjemmel,hogy édesanyámék nem tudták fizetni már egy jóideje a megemeledett lakáshiteleiket ,amikből évekkel ezelőtt kicsit felújították a lakást.
Az ingatlan felkerült egy árveréses oldalra. Az árverés a tegnapi nappal lezárult,és sajnos valaki licitált is rá. Az ingatlan rendkívűl jó helyen van,és sajnos olcsón elkelt. A kérdésem ezzel kapcsolatos. Miután megkapják majd a szüleim a hivatalos levelet a végrehajtótól az árverés végeredményéről utánna adhatnánk be valamiféle panaszt arról hogy a ház értéke már jóval több mint ami felkerült,ugyanis a felújítás előtti értékbecslői összeget látom sajnos. ( teljes tető,gipszkartonozás stb. ) Szóval milliós összegekről van sajnos szó.
Másrészről azért is szeretném húzni ezt valahogy mert a férjemmel következő év februárjában már tudnánk segíteni nekik,azzal,hogy mi vennénk meg. De így már lekéstünk,hogy a szüleim nem mertek szólni,hogy baj van?
Nagyon szeretném megmenteni őket. Van még ebből kiút?
Előre is köszönöm!!!

Tisztelt Adrienn!

Sajnos utólag nincs lehetőség megtámadni az árat, ugyanis a végrehajtó az eljárás során kellett, hogy küldjön értesítést az árverés kitűzéséről, melyben szerepel a becsérték is. Amennyiben azt vitatta volna akkor lehetett volna megtámadni határidőn belül.

Tisztelettel:
Dr. Jámbor Igor Roland ügyvéd
JÁMBOR & TÓTH Ügyvédi Iroda
3530 Miskolc, Rákóczi u. 14. 1/5.
+36 46 320 411
www.jamborestoth.hu
iroda@jamborestoth.hu

Közösségi oldal:


  • Aranka 47918 számú kérdése
  • 2016-08-14

Bérlőként élek a házamban (NETzrt a tulajdonos) a gázóránkat a NET zrt hibája miatt márciusban leszerelték. Azóta nem tudjuk elérni, hogy visszakaphassuk a gázmérőt. Lassan újra fűtési szezon lesz és mi nem tehetünk semmit magánszemélyként az Eszközkezelővel és a Kéményseprőkkel szemben. Tudnának segíteni nekünk?
Természetesen a dijazásra is kiváncsiak lennénk.

Tisztelettel: Sz.Péterné

Tisztelt Aranka!

Javaslom az írásos - tértivevényes postai - kommunikációt a NET Zrt.-vel, ennek eredményre kell vezetnie jogi segítség nélkül is.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Zoltán 47909 számú kérdése
  • 2016-08-03

Tisztelt Asszonyom!

Pályázni szeretnék és hitelt is felvenni más tulajdonára. Az egyik barátom felajánlotta a ingatlanát erre a célra. Kérdésem az, hogy milyen iratok szükségesek a fenti ügyletekhez.

Köszönettel:

Zoltán

Tisztelt Zoltán!

Ettől a bizonyos másik személytől kell kötelezettségvállaló nyilatkozat, amelyben kijelenti, hogy a pályázat sikeressége esetén az ő ingatlanát meg lehet terhelni, be lehet jegyezni rá jelzálogjogot, elidegenítési és terhelési tilalmat, és tűrni fogja, hogy adott esetben az ő ingatlanra árverezésre kerüljön, mint fedezet. Célszerű utalni az összegre is, amelyért ez a másik személy anyagi fedezetet ajánl fel.

De gondolom, a kiírási feltételek tartalmazzák, mit kell a pályázathoz pontosan benyújtani.


Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


  • B.Anikó 47850 számú kérdése
  • 2016-06-27

Tisztelt Ügyvéd Úr!-r-nKérdésem nem engem érint közvetlenül, csak információra lenne szükségem. Egy vallási szervezet vásárolt több évvel ezelőtt egy portát, amint állt egy romos ház. Engedéllyel le lett bontva és egy vallási épület épült rá. A megvásárláskor és a bontáskor, valamint az egész építés alatt a ház előtti utcarészen nem volt árok. Csak a szikkasztó beépítése miatt lett kiásva egy árok az építkezés befejezése után. Most úgy döntöttek, hogy ezt az árkot szeretnék betemeteni, hogy más célra is fel lehessen ezt a részt használni: pld. parkoló (udvari parkoló esetleges betelése miatt), vagy fát ültetni, vagy padot kihelyezni a várakozóknak... Információink szerint a helyi önkormányzat engedélye kellene a betemetéshez, ami költségbe kerülne. Ha tudjuk képekkel igazolni, hogy a megvásárlás időpontjában nem volt árok a porta előtt, akkor is kell engedély? Nem állíthatjuk vissza az eredeti állapotára, csak költséggel?-r-nKérem a segítségét ez ügyben. Köszönettel: B. Anikó

Tisztelt Cím!

Vannak szabályok az engedély nélküli földfeltöltésre, és a csapadékvíz elvezetésére is, hiszen, ha nincs árok, akkor a probléma az, hogy a szomszédos, lejjebb lévő területek lesznek elárasztva.

Nem az a kérdés, hogy ez ellen lehet-e tenni, hanem az, hogy milyen nehézségek árán. Volt arra példa, hogy a jegyző kötelezte a szomszédot az engedély nélküli földfeltöltés visszabontására, ám annak végrehajtásra nem volt eredményes. Tehát, a végrehajtható jegyzői határozat is sok éven át döcögött, amíg végre lett hajtva.

A 253/1997. kormányrendelet szerint, amit Ön is megnézhet a www.njt.hu oldalon, Önnek a 8-9-10 bekezdés a fontos.


Szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés
47. § (1)
(2) Közcsatorna hiányában kommunális szennyvíz külön jogszabályban foglaltak szerint elszikkasztható.
(3) Amennyiben nincs közműves szennyvízelvezetés és a (2) bekezdés szerinti elszikkasztás sem lehetséges, úgy abban az esetben hatóságilag engedélyezett, korszerű és szakszerű közműpótló berendezést kell alkalmazni a szennyvíz ártalmatlanítására.
(4) A zárt szennyvíztárolás (szivárgásmentes kialakítással, rendszeres ürítéssel, ellenőrzött elszállítással) csak végső megoldásként alkalmazható.
(5) Szennyvíz csak zártszelvényű csatornában vezethető. Csapadékvíz, talajvíz és kiemelt bányavíz - a vonatkozó hatósági előírások megtartásával - nyílt árokban is vezethető.
(6) A használaton kívül helyezett kútba hulladékot betölteni, szenny- és csapadékvizet bevezetni tilos.
(7) A bekötő csatornavezetéket a vonatkozó szakmai ekőírások szerint kell megvalósítani.
(8) A telek, terület csapadékvíz-elvezetési rendszerét úgy kell kialakítani, hogy a víz a terepen és az építményekben, továbbá a szomszédos telkeken és építményekben, valamint a közterületen kárt (átázást, kimosást, korróziót stb.) ne okozzon, és a rendeltetésszerű használatot ne akadályozza.
(9) A csapadékvíz a telken belül elszivárogtatható, ha ez a telek és a szomszédos telkek, továbbá az építmények állékonyságát és rendeltetésszerű használatát nem veszélyezteti.
(10) A telekről csapadékvizet a közterületi nyílt vízelvezető árokba csak zártszelvényű vezetékben és az utcai járdaszint alatt szabad kivezetni. Amennyiben a vízelvezető árok a közút tartozéka, úgy abba a környezetéből - a telkekről - csapadékvíz bevezetése csak az út kezelőjének hozzájárulásával történhet.


Mert hogy az eső arra a telekre is esni fog. A vízelvezetés megoldottsága a fontos, és nem az eredeti állapot. Azt is megtehetik, hogy a felszín alatt a csatornába vezetik, de vízelvezetést meg kell oldani.



Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


  • Ildikó 47807 számú kérdése
  • 2016-05-26

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretném Öntől kikérni a véleményét.
Kertes házban élek. A szomszédok felől mindenhol drótháló választ el, ami engem nagyon zavar, mert állandóan kiváncsi szemek vesznek körül. Szeretném az egészet körben zártra átalakítani.
A jobb oldali részt akár el is bonthatom és mindenféle engedély nélkül megcsinálhatom?!?
A hátsó kerítéshez kell engedélyt kérnem a szomszédtól, vagy az èn oldalamon azt csinálok, amit én akarok?
Mi van akkor, ha a bal oldali szomszéd viszont nem járul hozzá, hogy az ő dróthálójához hozzányúljak? (Még raschel hálót sem engedett feltenni, h valamelyest privát szférát alakítsak ki...) Építhetek a telekhatárba, közvetlenül az ő kerítésük mellé egy saját kerítést? 1.9 méter magasról lenne szó. Milyen távolságot kell elhagynom az ő kerítésétől?
Beperelhetnek, ha esetlegesen árnyékolom ezzel a kertjüket?
Mire számíthatok, mire figyeljek oda, mik a jogaim?

Válaszát nagyon várom!

Maradok tisztelettel és köszönettel,
Ildikó

Tisztelt Ildikó!
A helyi építési szabályokat kell figyelembe venni,de alapvetően a jobb oldalon az Ön jogosultsága a kerítés létesítése, a másik oldalon viszont csak a szomszéd engedélyével lehetséges a kerítés létesítése, kivéve, ha a saját telkén létesíti azt.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ildikó 47805 számú kérdése
  • 2016-05-25

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretném Öntől kikérni a véleményét.
Kertes házban élek. A szomszédok felől mindenhol drótháló választ el, ami engem nagyon zavar, mert állandóan kiváncsi szemek vesznek körül. Szeretném az egészet körben zártra átalakítani.
A jobb oldali részt akár el is bonthatom és mindenféle engedély nélkül megcsinálhatom?!?
A hátsó kerítéshez kell engedélyt kérnem a szomszédtól, vagy az èn oldalamon azt csinálok, amit én akarok?
Mi van akkor, ha a bal oldali szomszéd viszont nem járul hozzá, hogy az ő dróthálójához hozzányúljak? (Még raschel hálót sem engedett feltenni, h valamelyest privát szférát alakítsak ki...) Építhetek a telekhatárba, közvetlenül az ő kerítésük mellé egy saját kerítést? 1.9 méter magasról lenne szó. Milyen távolságot kell elhagynom az ő kerítésétől?
Beperelhetnek, ha esetlegesen árnyékolom ezzel a kertjüket?
Mire számíthatok, mire figyeljek oda, mik a jogaim?

Válaszát nagyon várom!

Maradok tisztelettel és köszönettel,
Ildikó

Tisztelt Ildikó!

A helyi építési szabályokat kell figyelembe venni,de alapvetően a jobb oldalon az Ön jogosultsága a kerítés létesítése, a másik oldalon viszont csak a szomszéd engedélyével lehetséges a kerítés létesítése, kivéve, ha a saját telkén létesíti azt.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Csicsi 47798 számú kérdése
  • 2016-05-19

Tisztelt Cím!
Köszönöm, hogy válaszoltak a ( 47783) az előzőleg feltett kérdésemre. Ha jól értelmeztem a választ, akkor az önkormányzat is hibázott, amikor a szomszéd által készített fotókat, az eljárás folyamán figyelembe vette.
A kérdésem az lenne, hogy milyen jogcímen léphetek a szomszéd és az önkormányzat ellen?
Köszönöm a választ.

Tisztelt Csicsi!

Igen, hibázott az önkormányzat, és nemvagyoni kár - ún. sérelemdíj - iránti igénnyel léphet fel ellenük.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gusztáv 47793 számú kérdése
  • 2016-05-16

Tisztelt Ügyvéd Úr (és Munkatársai)!
Fiam ingatlanának jobb oldali szomszédja szeretne tömör kerítést felállítani a telekhatáron. Van-e lehetőség, hogy ezen határon a kerítésállítás és annak karbantartása kötelezettségét mindenkorra átvállalja, s ha igen:
- mi ennek a hivatalos eljárási útja,
- a kerítést melyik ingatlan területén kell felállítani?
Tájékoztatását (több hasznos előzővel együtt) előre is köszönöm!

Tisztelt Gusztáv!
Az ingatlanok esetében - szembe állva azokkal - a jobb oldali kerítés létesítése és fenntartása az adott ingatlan tulajdonosának a feladata. Ha ettől el akarnak térni, akkor egy írásos megállapodás megkötését javaslom, két tanú előtt aláírva azt.
A kerítést a határvonalra kell építeni.
Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • mária 47791 számú kérdése
  • 2016-05-16

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Kettő évvel ezelőtt vásároltam a családi házamat 13,5m. Ft-ért. Most szeretném eladni és venni egy budapesti panellakást. Ha találnék partnert, a csere is érdekelne. Azt szeretném megtudni, milyen illetékek terhelnek, ha többért veszem a lakást, mint amennyiért eladom a házamat, ha kevesebbért veszem a lakást, illetve egy az egyben cserénél, vagy én fizetek rá a cserére, illetve a cserepartner fizet rá az én házamra. (különösen azért érdekel a dolog, mert nincs meg az ötéves itt lakásom)
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Mária!

Az ingatlanjog.hu oldalon talál illeték- és adókalkulátort is, ahol pontos számításokat is el tud végezni, de a főbb szabályok az alábbiak:

Adó: Amennyiben 13.5 mFt-nál magasabb áron adja el az ingatlant, úgy jövedelme keletkezik és 15 % ZSJA-t kell fizetnie, függetlenül attól, hogy mit csinál a befolyó pénzzel.

Illeték: A vásárlás nyomán 4 % illetéket kell fizetni, ahol viszont kedvezményre lesz jogosult, ha az eladás és a vétel egymáshoz képest egy éven belül történik meg, ez esetben csak a két ingatlan forgalmi értékeinek különbsége után kell megfizetni a 4 %-ot, és azt is csak akkor, ha a vásárolt lakás forgalmi értéke a magasabb.

Cserénél azonos szabályok érvényesülnek, mind az adó- mind az illeték kapcsán.

Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Éva 47789 számú kérdése
  • 2016-05-15

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Lányom egy éve Szigetszentmiklóson megvásárolta egy kétlakásos ház egyik lakását (időközben a másik is elkelt, a lakó benne lakik).
A telken van egy harmadik különálló épület (ez jelenleg is az eredeti tulajdonos tulajdonában van, de nem lakott/lakik benne, az építtető is ő volt), amellyel kapcsolatban azt a tájékoztatást kapta, hogy a használatba vételi eljárás folyamatban van rá. Elfogadta, hogy az épület gyalog szolgalmi út köteles.
A ház összesen nettó 35 m2-es. A tulajdonos egy hónapja beköltöztetett a házba egy 6 tagú családot (két felnőttet, négy gyerekkel). Közölte, hogy a lakók meg fogják venni a házat (a hirdetést az interneten megtaláltuk).
Kiderült, hogy a különálló háznak vízórája és villanyórája van, de az a kétlakásos ház szennyvízemésztőjébe van bekötve (csatorna még nincs).
Lányomék ellenőrizni akarták a külön álló ház státuszát, ezért megkeresték az építésügyi hatóságot, ahol megtekinthették a határozatot, amely arról szólt, hogy az épület gazdasági épület, szabálytalanul lett létesítve, nincs és nem adható rá fennmaradási, illetve használatbavételi engedély (nem csak szabálytalan, hanem az adott telekre (916 m2) csak két lakóépületre adnak engedélyt. A határozat jogerős, a fellebbezés lehetősége nélkül.
A tulajdonos senkivel nem hajlandó tárgyalni és feltételezhető, hogy a beköltöztetett családnak fogalma sincs, hogy mit akar megvenni (állítólag hitel intézése folyamatban van).
Kérdéseim:
1. Mely hatóságnál kell a feljelentést megtenni a ház jogszerűtlen használatával kapcsolatban?
2. Mely hatóságtól kell kérni a lakók kilakoltatását?
3. A házból való elköltözéshez a hatóság szab-e határidőt és mennyit?
4. Fentiektől függetlenül lekapcsolható-e a szennyvízhálózatról az épület önkényesen (a szennyvízszippantás költségébe az új lakók nem szállnak be)?
Köszönettel
Éva

Tisztelt Éva!

1. Építési hatóság az illetékes.
2. Azt a tulajdonos kérheti, bírósági úton. Önök nem.
3. ---
4. Nem.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Etelka 47788 számú kérdése
  • 2016-05-14

Budapest, XII. kerület Á. utcai, 100 éve családi házas beépítésű ingatlanról a XII. Jegyző 14 évvel ezelőtti Tájékoztatásában megállapította, hogy nem minősül építési teleknek, mert építési korlátozásra okot adó körülményként kezelte bejelentésemet, hogy az Á. utca nem közterület.
Az ingatlan, az Önkormányzat által kiadott Jogerős Építési Engedéllyel folytatott építkezés közben veszítette el építési telek minősítését és értékét.
A Jegyző az építkezés folytatására bíztatott ugyan, de az elkészült lakásra, korábbi ígérvénye ellenére nem adott Használatbavételi Engedélyt, így lakás biztosítást sem lehetett kötni. A ház 3 éve leégett. biztosítási kárenyhítés=0.
A Jegyző, a katasztrófa után, mert az utcát addigra sem tudta rendezni, nem engedélyezte új ház építését, a romokat kellett Jókarbantartási Eljárás keretében rendbehozni.
Okirati tény. hogy az Á. utcát az Önkormányzat jogelődje a Tanács építette szabálytalanul egy állami tulajdonú területre, de elmulasztották nyilvántartásba venni,
Fennáll-e az államigazgatás-közigazgatás hibás működése általi károkozás, illetve a tulajdonhoz fűződő alapvető jog sérelme, és a Jegyző általi birtokháborítás?
Etelka

Tisztelt Etelka!
A férjével megbeszéltük, hogy szervezünk egy személyes találkozót, kérem, hogy hívjanak!



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Csicsi 47783 számú kérdése
  • 2016-05-11

Tisztelt Ügyvéd Úr / Asszony!
A szomszédunk folyamatosan fotókat készít az ingatlanunkról és a hozzánk járó barátainkról, ismerőseinkről. Néhány fotót , "bizonyítékként" beadott az önkormányzathoz. Kérdésem, hogy a jog szerint megteheti azt, hogy az ablakából fotókat készít rólunk, az ingatlanunkról? Köszönettel: Csicsi

Tisztelt Csicsi!

Már a fénykép elkészítése is - engedély nélkül - jogsértő magatartás, amely ellen akár bírósági úton is fel lehet lépni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: