Hozzászólások

 • Anna 48355 számú kérdése
 • 2018-07-14

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
Házvásárlás előtt állok, viszont most derült ki az ingatlan hibája: a telken álló ház illegálisan lett felépítve több mint 10 éve, nincsen használatbavételi engedélye, se fennmaradási engedélye, ráadásul nagyobb is, mint az előírt 3% (külterület).
Az eladók emlegettek egy olyat, hogy ha egy épület 10 éve áll (és az be van bizonyítva), akkor nem büntethető és nem bontható le. Ez igaz? Emellett, ha én legalizálni szeretném majd a házat, akkor azt megtehetem így is, hogy nagyobb a ház alapterülete, mint az előírt? Vagy inkább hagyjam, és ne vegyem meg?... Az eladók semmiképp sem akarnak ezzel foglalkozni.
Köszönöm előre is válaszát!!
Tisztelettel: Anna

Kedves Anna!

Nem javaslom a vételt, ezt a helyzetet az eladóknak kell tisztázni és legalizálni. Amennyiben mindenképpen meg akarja venni, akkor is azt javaslom, hogy a szerződéssel együtt helyezze letétbe a vételárat, és vállalja be Ön a helyzet legalizálását. Ha sikerül, akkor a pénz felszabadítható letétből és kifizethető az eladóknak, ha nem ... nos akkor legyen meg az Ön lehetősége az elállásra, aztán majd akkor eldönti, hogy él-e vele vagy együtt él egy nem legalizált jogi helyzetű ingatlannal. Eléggé összetett és kockázatos az ügylet. Ha az irodánk segíteni tud a lebonyolításban, kérem, hogy keressen!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Alexandra 48339 számú kérdése
 • 2018-06-27

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

Férjemmel kinéztünk egy ingatlant, ami jelenleg szerkezetkész állapotban van. Cím alapján megtaláltam a tulajdoni lapot, amelyen egy haszonélvező van a tulajdonosok elhunytak. A haszonélvező gyermeke kérelmet nyújtott be tulajdoni jogra, de elutasították! Kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet haszonélvezőtől házat venni, ha nincs tulajdonos?! Megvásárolhatom e a haszonélvezeti jogát, vagy nem érdemes megkeresnem személyesen?!
Illetve gyermeke örökölhet e tőle bármit a házból?

Kedves Alexandra!

Tulajdonjogot a tulajdonostól lehet szerezni, haszonélvezőtől nem. Szerencsére olyan nincs, hogy egy ingatlannak ne legyen tulajdonosa - ennek is van - legfeljebb nem él. Ez esetben elsőként az ingatlant kell olyan helyzetbe "hozni", hogy a tulajdoni lapján élő tulajdonosok és haszonélvezők legyenek bejegyezve, azt követően velük lehet szerződni. Ezt az örökös kezdeményezheti, feltehetően a hagyatéki eljárás lefolytatása visz közelebb a célhoz.
Ennél többet a tulajdoni lap és a körülmények részletesebb ismeretében tudnék mondani.
Tekintve egyébként, hogy az ingatlanok adásvételéhez ügyvédi közreműködés szükséges, így elérkezett az ideje a megfelelő ügyvéd kiválasztásának és megbízásának.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Balázs 48333 számú kérdése
 • 2018-06-20

Jó napot! Elidegenítési eljárást szeretnék majd kezdeményezni mivel az ingatlan másik tulajdonosa évtizedek óta nem ruház be,újít fel,állagot nem óv.Ingatlan állapot felmérést célszerű e kérni és ha igen azt a bíróság hivatalosnak és bizonyító erejűnek fogadja - e el?Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Balázs!
Feltehetően elbirtoklási eljárást szeretne kezdeményezni, amit elbirtoklási per keretében tehet meg, tehát bírósági utat kell igénybe vennie.

A másik tulajdonosról írott körülmények az elbirtoklás során nem bírnak döntő jelentőséggel, az elbirtoklásnak ettől eltérő feltételei vannak. Az ingatlan állapota szintén nem releváns az elbirtoklás szempontjából.

Amennyiben további kérdései merülnek fel vagy az Irodánk a per során lehet a segítségére, úgy kérem, hogy az alábbi módok valamelyikén keressen minket!

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Anna 48324 számú kérdése
 • 2018-06-08

Üdvözlöm ! Nyaralót néztünk ma Szigetszentmiklóson a kavicsbányatónál ! Telefonon beszéltünk a tulajdonossal ! A következőt mondta: 1/1 tulajdonú még a szülei ajándékozták neki , de 80 db hrsz. van ! Kérdeztem ez hogy létezik ? Azt mondta régen így osztogatták! Ezt nagyon nem értem ! Segítségüket kérném , mit lehet ilyenkor tenni ? Amire én gondolok az nagyon "morbid " és hosszadalmas . A durva ,hogy 2018 - at élünk és ilyen még létezik! Köszönöm válaszukat

Kedves Anna!

A bányatavak, a nyaralók és a horgászstégek körében vannak "érdekes" jogi helyzetek, a konkrét esetben viszont csak a tulajdoni lap ismeretében tudok válaszolni. Megjegyzem, hogy az adásvétel lebonyolításához mindenképpen szüksége lesz ügyvédi közreműködésre, és érdemes lenne már most kiválasztani a megfelelő szakértelemmel rendelkező ügyvédet, mielőtt a döntését meghozza és esetleg ajánlatot tesz az ingatlanra. Amivel jelenleg elő tudja mozdítani az ügyet az az, hogy beszereztet egy tulajdoni lapot - de min. egy helyrajzi számot - a tulajdonossal, aztán jöhet az ügyvéd megkeresése.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Csaba 48315 számú kérdése
 • 2018-05-31

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Nem családtagnak ( idegennek ) lehet-e ajándékozni ingatlant,amit 2002.-ben én is ajándékba kaptam.Milyen adó vagy illeték vonzata van.

Köszönöm

Tisztelt Haraszti Úr!

Köszönöm, hogy oldalunkat kereste fel kérdésével. Természetesen nincs akadálya, hogy idegennek ajándékozzon ingatlant, ám ilyen esetben főszabály szerint 18%-os illetékfizetési kötelezettség keletkezik, de lakástulajdon ajándékozással történő megszerzése esetén ez 9% mértékű, amely a szerződés megkötésének napján keletkezik, s melynek alapja az ingatlan tiszta, tehermentes értéke. Ezt értelemszerűen a megajándékozott viseli, az ajándékozónak egy ilyen ügylettel kapcsolatban adó, vagy illetékfizetési kötelezettsége nem keletkezik.

Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@gmail.com

Közösségi oldal:


 • Bablena Csaba 48305 számú kérdése
 • 2018-05-18

Udvozletem!

Budapesten szeretnek lakast vasarolni. Meg is tortent az adas-veteli szerzodes alairasa, kifizettem a foglalot es az elso reszletet.
Azonban amig a hitel elbiralasra vartam az elado holgy sajnos elhunyt!
Az orokos 2 testver nem egyezik meg egymassal es ugy tunik pereskedes lesz az ugybol!
Volt egy vegrendelet amirol az egyik testver azt allitja, hogy hamis es ezert is pereli a masikat!

Szeretnek segitseget kerni, hogy ilyenkor mint vevo mit tudok tenni?!
A birosagi pereskedes a 2 testver kozott mennyi ideig tarthat?

Barmilyen jellegu tanacsot nagyon szivesen fogadok.

Koszonettel

Csaba

Kedves Csaba!

A per időtartama kapcsán nem tudok hiteles becslést adni, a több hónapostól az éves nagyságrendiig terjednek az esélyek.

A szerződés ismeretében lehetne némileg pontosabban meghatározni a lehetőségeket, de valószínűsítem, hogy az ingatlan a hagyaték része, amely - a vitára tekintettel - csak z öröklési per lezárultát követően szerezhető meg, addig ön hagyatéki hitelező akár a szerződésre, akár a már kifizetett részletekre irányulóan.

Javasolnék egy találkozót a vitatkozó örökösökkel, mert az ő vitájuktól függetlenül lehetne olyan megoldást találni, ami a fentiekhez képest Önt jobb helyzetbe hozná,de ez csak közreműködésükkel valósulhat meg.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Ferenc 48302 számú kérdése
 • 2018-05-16

Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy legyenek kedvesek információt nyújtani nekem.
Édesanyám elhunyt tavaly októberben, testvéremmel örököltük a házat melyet most eladnák , a hagyaték tárgyalás probléma mentesen lezajlott a nevünkre került az ingatlan. Én 15 éve külföldön élek Angliában életvitelszerűen rezidens státuszban, de magyar állampolgár vagyok.Ez idáig mindent pontosan és egyszerűen tudtam intézni az útlevelem segítségével.
A vevő ügyvédje arról tájékoztatott, hogy nem lehet a az adásvételi dokumentumokat benyújtani önökhöz személyi igazolvány és adókártya adatok hiányában. Sajnos nekem csak útlevelem és angol adószámom van miután nem élek Magyarországon.
Mik a lehetőségek hogyan tudom eladni az ingatant?
Személyi igazolványt beszerezni legközelebb Londonban tudnék ahol a legközelebbi időpont csak októberre foglalható, ráadásul a továbbiakban nincs is rá szükségem ahogy eddig sem volt, az útlevelet mindenhol elfogadták ez idáig, rendőrségen követségen, minisztériumokban stb.
Kérem segítsenek mit tehetek

Várom válaszukat

Ferenc

Kedves Ferenc!
A kollégának - legalább részben - igaza van, nem is elsősorban az okirat kapcsán, mert az Ön beazonosításához elegendő az útlevél, de bizonyos adatokra szükség van Öntől, ezek az alábbiak: születési hely és idő, anyja neve - ezekkel nyilván nincs probléma - illetve a személyi azonosító jel és a lakcím. Ezeket kellene tudnia igazolnia a kolléga felé.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Anita 48264 számú kérdése
 • 2018-04-01

Ha ház eladás esetén kapott foglalót vissza kell e fizetni? Ha a vevő még sem veszi meg a házat?

Tisztelt Anita !

A foglaló legfontosabb szabálya, hogy ha valaki felelős a szerződés meghiúsulásáért, akkor ha adta a foglalót (vevő), akkor elveszíti, ha kapta (eladó) akkor kétszeresen tartozik visszafizetni. A felek általában nem állhatnak el egy megkötött ingatlan-adásvételi szerződéstől, tehát a vevő nem gondolhatja meg utóbb magát. Ha mégis, akkor Önök elállhatnak a szerződéstől, a vevő hibájára hivatkozással. Ebben az esetben a foglaló nem jár vissza. Fontos kérdés azonban, hogy volt-e már írásbeli szerződésük (akár egy kézzel, egymás között írott)

Tisztelettel:


Tisztelettel
dr.Stein Barnabás ügyvéd
8000 Székesfehérvár, Vár krt. 23. I/6.
+36 30 2377413

steinbarnabas@t-online.hu

Közösségi oldal:


 • István 48257 számú kérdése
 • 2018-03-25

Tisztelt Jogászok!Ez úton szeretném fel tenni kérdésemet önökhöz.Ingatlan tulajdon jogának megállapítása ügyében Bírósági perben vagyok a Magyar Állammal.Az indítvány be adásakor még volt jogi képviselőm.Az óta két tárgyalási nap is történt,jogi képviselő nélkül.Jelenleg szakértő kirendeléséről beszélnek/felét nem értem/valamiért úgy érzem mint ha.... .Mostanság nem valami rendezett az anyagi helyzetem,de úgy gondolom ügyvédre van szükségem.Az el múlt 17 év munkája az ügy tárgya részemről.Segítségre szorulok,jogilag minden kép.Az igazság a környékbeli ügyvédeket jelenleg meg fizetni nem tudom.Ahhoz pedig nem vagyok fel készülve hogy magamat tudjam határozottan képviselni.Amennyiben módjukban áll valamilyen megoldás kérem mielőbbi válaszukat.Tisztelettel:István.

Kedves István!

Sajnos ez egy 22-es csapdája. Egy 17 éves jogvitát, ill. pert nem fog egyetlen kolléga sem bevállalni ingyen, annak kockázatát viszont így Önnek kell viselnie, ha nem lesz kellő mértékben képviselve a perben. Azt megerősítem, hogy egy tulajdonjogi igény érvényesítés - különös tekintettel a megfelelő kapacitásokkal rendelkező állammal szemben - "komoly" dolog, még a jogi képviselő részéről is felkészültséget és felkészülést igényel.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Szofi 48239 számú kérdése
 • 2018-03-07

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Párom egy 2x16 lakásos társasház osztatlan közös tulajdonában lévő területre épült garázst szeretne megvásárolni. A garázs az egyik társasház lakójáé volt(B), de kb.15 éve értékesítve lett a másik házban(A) lévő lakónak. A párom az eredetileg a társasházban(B) lévő házban lakik. A garázs nincs albetétesítve az alapító okirat szerint a B épület egyik önkormányzati tulajdonban lévő lakásához tartozik. Az lenne a kérdésem,hogy ebben az esetben ő csak a felépítményt veszi meg így lehet-e ennek bármilyen következménye a későbbiekben.Kb.10 másik garázs is van az udvarban és azok is így szerepelnek. A társasház lakói nem kérnek semmit a használatért. Az eredeti lakáshoz csatolt tulajdonos az Önkormányzat a későbbiekben érvényesíthet-e bármilyen követelést a garázzsal kapcsolatban? (a bérlő saját nevén volt a garázs). Annak idején az Önkormányzaté volt a terület is amelyekre a garázsok épültek, de az Önkormánytattól évekkel ezelőtt meg lett véve a terület, de úgy tudom,hogy attól függetlenül a társasház telke. Hogyan milyen típusú szerződéssel vagy bármi más módon tudnánk lefedni magunkat, hogy a későbbiek során a társasház vagy más ne tudja elvenni tőlünk a garázst. Segítségét előre is köszönöm!

Kedves Szofi!

Az alapító okiratot mindenképpen megnézném előtte, de hajlok arra, hogy csak felépítményt és használati jogot lehet szerezni a garázs vonatkozásában. Azt is tisztázni kell, hogy mit vett meg a jelenlegi tulajdonos, hiszen annál többet Ő sem adhat el. Szóval nincs triviális válasz, utánjárást igényel már az előzmények feltárása is.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Róbert 48238 számú kérdése
 • 2018-03-06

Tisztelt Ügyvéd Úr/Ügyvédnő!

Agy éve vásárolt telkem melletti teljesen elhanyagolt apró telek tulajdoni lapján 1937-es tulajdonjogszerzés dátummal szerepel 2 tulajdonos, akiknél egyetlen cím szerepel: Amerika. Róluk senki nem tud semmit, se leszármazottat nem ismernek a faluban, senki lehetséges örököst nem sikerült felkutatni.
Ha ezt a telket elkezdem rendbe tenni, és használni, akkor 15 év után (amennyiben nem jelentkezik senki tulajdonos/örökös), akkor elbirtoklással megszerezhetem a tulajdonjogot?

Segíthet ügyemben az, hogyha a jegyzőnél jelzem, hogy elhanyagolt a telek, kötelezzék a tulajdonost feladatai elvégzésére? (Van bármi hivatalos eszközük ilyenkor egy örökös felkutatására, akivel megegyezhetnék?)

Köszönöm szépen előre is a választ!

Kedves Róbert!

A terve elvileg jó lehet, bár nyilván hosszútávú türelmet igényel. Nem szükséges felvenni a kapcsolatot az önkormányzattal, és az sem várható, hogy ő bármilyen lépéseket tennének az örökösök felkutatására. Ráadásul Önnek inkább az a jó megoldás, ha nem kerül elő az örökös, bár az a majdani elbirtoklási perben éppen hogy nehézséget fog jelenteni.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Zsolt 48231 számú kérdése
 • 2018-03-01

T. Ügyvéd Úr!

A testvéremnek szeretnénk 6-7 M ft. nagyságrendben lakást vásárolni aminek kb.felét én állnám.Az életvitele miatt már a korábbi közös ingatlanunkra is ráterheltek végrehajtást,kártérítést.Az új lakása tulajdonlapján legyen bejegyezve tulajdonrészem nekem is haszonélvezettel, hogy ne tudja eladni csak úgy az ő részét,illetve a közüzemi szolgáltatókkal ő legyen leszerződve mindenképpen és akkor csak az ő tulajdonrészéig jegyezhetnek be bármilyen tartozást.Haszonélvezőként a használattal összefüggésben felmerülő kötelezettségek terhelnének engem még ha nem is laknék ott?Olyan megoldást keresek amiben anyagi felelősség engem nem terhel,lehetőleg az ingatlant se tudja csak úgy eladni.

Üdvözlettel,

Zsolt

Kedves Zsolt! Az elképzelései megoldhatóak, mindössze a szerződést szerkesztő ügyvéd kollégát kell ezek írásba foglalására felkérni.
Ez akár az adásvételi szerződésben,akár külön okiratban megszövegezhető. Amennyiben további kérdései merülnek fel vagy az Irodánk a lebonyolításban lehet a segítségükre, úgy kérem, hogy keressen!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • József 48217 számú kérdése
 • 2018-02-21

T. Ügyvédnő,Ügyvédúr!

Szeretnék megvásárolni egy ingatlant márciusban az általam eladásra kínált ingatlan árából amire adásvételi szerződés van már, amiben a vételár megfizetési határidő április közepe.Mit tartalmazzon a vételi szándéknyílatkozat a kiszemelt ingatlanra hogy ne legyen rám nézve jogi következménye abban az esetben ha mondjuk amit eladásra kínálok lakást a vevő még sem tudja időben kifizetni vagy visszalépne a vásárlástól?
Elállási jogot rögzíthetünk a vételi szándéknyilatkozatban,határidő kikötésének a vételi ajánlat elfogadására van e jelentőség,mit lehet,kell ilyen estben az ajánlatba rögzíteni, ha el kell állnom a adásvétel megkötésétől amire a szándék nyilatkozat kötelez rajtam kívűl álló ok miatt?
Válaszukat előre is köszönöm!
József

Kedves József!

Ebben a kérdésben elsősorban az a fontos, hogy foglalót ne határozzanak meg, azaz az esetleges elállás esetére pénzügyi veszteség nélkül tudjon kilépni a kötelemből. Az más kérdés, hogy ilyen tartalmú nyilatkozat az eladó számára nem kedvező, hiszen ő -a másik oldalról nézve - kap ugyan egy vételi ajánlatot, de abból a vevőjelölt anyagi konzekvenciák nélkül kiléphet. Ez nem fog neki "tetszeni".
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Ágnes 48213 számú kérdése
 • 2018-02-16

Tisztelt Dr Nagy és Társa Ügyvédi iroda !
Egy kérdéssel fordulnék Önökhöz.
A kérdésem az , hogy egy 12 éves gyerek hogyan mondhat le egy ingatlan tulajdonjogáról?Nem szeretné, hogy tulajdonosa legyen az ingatlannak . A nagypapa a haszonélvező és tőle kapta az ingatlant, körülbelül 5 évvel ezelőtt . Fontos és sürgős lenne a gyerek védelme érdekében , hogy ne legyen tulajdonos .
Válaszukat előre is köszönöm !
Tisztelettel : Ágnes

Kedves Ágnes! A kiskorú tulajdonos nyilatkozata csak gyámhatósági hozzájárulással érvényes. A gyerek helyett a szőlői felügyeleti jogot gyakorló szülő(k) ír alá, és ezt fogadja el - vagy tagadja meg a hozzájárulását - a gyámhivatal. Tekintve, hogy itt a tulajdonjogról mondana le a kiskorú, így nagyon jó indokolás kell ahhoz, hogy a gyámhivatal ehhez a hozzájárulást megadja. További probléma, ill. megoldandó feladat, hogy a tulajdonjog nem szűnhet meg a kiskorú egyoldalú nyilatkozata alapján, szükség van egy másik félre, aki megveszi vagy ajándékba kapja ezt az ingatlant. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • H.Katalin 48192 számú kérdése
 • 2018-01-30

van egy garázsunk, és egy zártkertünk fele-fele arányban..szeretnék lemondani a garázsról, a párom meg a zártkertről,cserélnénk..mi a teendőnk. Közös megegyezéssel..
Üdvözlettel

Tisztelt H. Katalin!
Először azt kell tisztázni, hogy a zártkerti ingatlan a Földforgalmi törvény szerinti földnek (termőföldnek) minősül-e vagy a korábbiak során a tulajdonosok éltek a művelés alóli kivonás lehetőségével. Javasolom, hogy ezt ellenőrizzék le a zártkerti ingatlan aktuális tulajdoni lapjáról. Amennyiben a zártkerti ingatlan zártkerti művelés alól kivont ingatlannak minősül (azaz nem föld), úgy lehetséges a garázs ingatlanak kapcsolatos csere. Amennyiben a zártkerti ingatlant nem vonták ki a művelés alól, azaz még termőföldnek minősül, úgy annak cseréjére a Földforgalmi törvény 12. §-ának alábbi rendelkezései vonatkoznak.
A Földforgalmi tv. 12. § (1) bekezdése az alábbiakat rögzíti: „A föld tulajdonjogát csere jogcímén akkor lehet megszerezni, ha a csereszerződésben a felek a föld tulajdonjogának kölcsönös átruházására vállalnak kötelezettséget és
a) a csere tárgyát képező egyik földrészlet az azt megszerző cserepartnernek a már tulajdonában álló földrészletével azonos településen fekszik, vagy
b) a cserepartnerek
ba) egyike helyben lakónak minősül, vagy
bb) egyikének lakóhelye vagy a mezőgazdasági üzemközpontja legalább 3 éve azon a településen van, amelynek közigazgatási határa a csere tárgyát képező föld fekvése szerinti település közigazgatási határától közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton legfeljebb 20 km távolságra van.”

Vagyis amennyiben a zártkerti ingatlan földnek minősül, úgy az abban fennálló tulajdoni hányadot nem lehet elcserélni a garázs ingatlanban (nem földben) fennálló tulajdoni hányadra.

Tisztelettel:

dr. Gáspár Sándor ügyvéd
8900 Zalaegerszeg, Békeligeti u. 1. I. em. 106.
telefon: +36/92 334-148
http://www.drgasparugyved.t-online.hu
drgasparugyved@t-online.hu
drsandorgaspar@gmail.com

Közösségi oldal: