Hozzászólások

  • Viktor 48356 számú kérdése
  • 2018-07-17

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Nem règ vàsárolt ingatlanunk kapcsàn tudomásunkra jutott, hogy a terület ahol az ingatlan álható, egy építőközösség része. Erről a vásárlás előtt az Eladó minket mint leendő Tulajdonosokat nem tájékoztatott.
Utólag, egyáltalán nem hivatalos forrásból értesültünk erről.(közösségi oldal, ahol az építőközösség vezetője kérésre elektronikusan továbbított néhány régi okiratot az építőközösséggel kapcsolatban).Mivel egy újonnan beépülő területről van szó, a leendő infrastrukturális beruházásokhoz az itt lakók anyagi hozzájárulását kérik, telkenként leosztva a leendő beruházások költségeit. Kérdéseim ezzel kapcsolatban, hogy jogos-e az épìtőközösség igénye,holott az Adásvételi szerződésünkben rögzitve van, hogy az ingatlanunk kifejezetten teher-és igènymentes. Az ingatlanunk továbba egy társasház része, ami két telken fekvő 12 lakást jelent. A társasházi lakástulajdonosoktól még sem telkenként, hanem lakásonként kérnének anyagi hozzájárulást. Ez jogszerű így? Milyen formában kellett volna az építőközösség vezetőjének megkeresni az új tulajdonosokat?
Segítségét köszönöm!

Kedves Viktor!

Az adásvételi szerződés és az építőközösségi iratok ismerete nélkül nem tudok érdemi nyilatkozatot tenni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Szilvia 48336 számú kérdése
  • 2018-06-22

Tisztelt ügyvéd úr! Családi házunk (ikerház fél) építése general kivitelezővel folyik, jelenleg 10 hónapos csúszásban vagyunk. Természetesen a kötbért érvényesíteni fogjuk, am úgy érezzük, a kivitelező valahol már elengedte a ház építés dolgot, leírta máshonnan kötbért és egyáltalán nem siet befejezni, mással foglalkozik, többször kaptuk már hazugságon is. Szerintem ez nem felelős hozzáállás. Azt szeretném tudni, ezzel érdemes e ügyvédhez fordulni, vagy együk a kefét...? Meg lehet e ezt a dolgot fogni? Úgy érzem, egyszerűen nem tudunk neki mit mondani, nincs semmi a kezünkben, és nyilván mi abszolút nem úgy számítottunk rá, hogy majd egy évvel később lesz készen a házunk... köszönöm!!

Kedves Szilvia!
A vállalkozóval kötött szerződés ismeretében lehet meghatározni a lehetőségeiket, ami attól is függ, hogy milyen stádiumban tart az építkezés, mennyi vállalkozási díjat fizettek ki, stb.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: