Hozzászólások

 • Andrea 48354 számú kérdése
 • 2018-07-14

Tegnapi levelemhez szetetnem meg hozza tenni hogy szoban megallapotunk hogy leteszik a foglalot es elöszetzödest köttunk de az ügyvédnel szembesültem hogy ez nem igy fog törtenni. Mert a banknak adasveteli kell a hitelhez nagyon tanacstalan vagyok .

Kedves Andrea!
Ez nem befolyásolja az iménti válaszomat, hiszen a szerződést aláírta.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Andrea 48353 számú kérdése
 • 2018-07-13

Tisztelt Úgyvéd Úr..Tanácsot szeretnek kérni önntöl .2018 .07.12 en megvásaroltak ügyvéd elött az ingatlanomat . de pénzt nem kaptam csak abban az esetben kapom meg a 10%is ha az akki a vásarlo a banktol pozitiv hitel biralatott kap . De visszont a 10pont magaba foglalja hogy ha pozitiv az elbiralas akkor mar nem lephetek vissza csak ha a bank irasban engedejt ad ra de en most szeretnek mert ez igy a 22 es csapdaja. De aláritatak velem a szerzödest mert a banknak kell .de ezaltal en mar a mai napig harom ingatlan megvásarlastol estem ell . Es amikor az eladok megtudtak hogy csak agusztus végen vagyok fizetökepes mindenki vissza lepet .Azt szeretnem megkerdezni hogy en igy vissza lephetek valami hatranyom keletkezik e ezaltal . Köszönöm mielöbbi valaszat Maradok tiszteletel .Andy.

Kedves Andrea!

Aláírta a szerződést, és utólag teszi fel a kérdését! Látnom kellene a szerződést, és az alapján tudnám megmondani, hogy van-e valamilyen lehetősége ebből "kilépni", de feltételezésem szerint - de ez egyelőre csak feltételezés - nincs. Egyébként ez önmagában nem érvénytelen rendelkezés, és nem is 22-es csapdája, ha a bank megítéli a kölcsönt, úgy megkapja a 10 %-ot és a kölcsönt is, ha pedig nem ítéli meg a kölcsönt, akkor a 10 %-ot sem kapja meg, de a szerződésből szabadul.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Vilma 48298 számú kérdése
 • 2018-05-13

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
2008-ban a férjemmel jelzáloghitelt vettünk fel egy új építésű lakásra. A hitel két részből állt, egy fészekrakó hitelből és egy piaci kamatozású hitelből. Mivel az ingatlant szeretnénk eladni, kikértük a tulajdoni lapot és észrevettük, hogy a hitel kisebb része, a piaci kamatozású nincs feltűntetve a tulajdoni lapon, csak a fészekrakó hitel lett bejegyezve.
Az ingatlanra van vevő, kérdésem, ha törlesztem a fészekrakó, nagyobb hitelrészt, akkor tehermentes tulajdoni lapot kapok. Meg kell utána fizetnem a be nem jegyzett hitelt is? Okozhat-e a vevőnek a bank valamilyen problémát? Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Vilma!
A kérdést, ill. a választ két részre kell osztani. Az eladás kapcsán Önnek egy feladata van, töröltetni az ingatlan tulajdoni lapjáról a terheket, ha ezt megteszi, akkor a vevővel szemben eleget tett a kötelezettségének, az ingatlan eladható.

A másik része a bank felé követendő magatartás: a felvett kölcsönnel tartoznak, és ha az nem évült el - erről nem szól a kérdése - akkor a visszafizetési kötelezettsége továbbra is fennáll. A bank a vevőnek nem okozhat problémát, de a másik hitel visszafizetését valószínűleg kérni fogják a bejegyzett teher törlésének a körében.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Norbert 48290 számú kérdése
 • 2018-05-01

Tiszteletem! A kérdésem: A nagyszüleimnek volt egy háza. Édesapám felvett egy ingatlanfedezetes hitelt erre a házra úgy hogy a két nagyszülő volt az adóstárs. Sajnos Apám időközben munkaügyi problémák miatt nem tudta fizetni a hitelt (devizahitel) . Időközben a nagyszüleim sajnos meghaltak. A ház 1/2 arányban Apámra és a testvérére szált. Tehát fele fele arányban. Mivel a testvérének nincs köze a hitelhez így gondolom a ház fele van terhelve. El tudja e árverezni a bank a házat így, hogy fele a testvéréé. Csak most szüntette meg a bank a szerződést. Sajnos mindig 3 hónapos szerződést kap Apám így nem tud hitelkönnyítést kérni. Ha Apám testvére nem adja el a részét a házból akkor igazából ha jól gondolom nem tudja senki megvenni, mert fél házat nem lehet, vagy ha lehet ki akarná. Igazából mit tud így a bank tenni?

Válaszát Előre is Köszönöm.! Üdv: Norbert

Tisztelt Norbert!
a tulajdoni lap III. része tartalmazza az ingatlant terhelő bejegyzéseket. Ha a jelzálogjog bejegyzés mellett nincs hivatkozás valamelyik tulajdonostárs tulajdoni hányadára, akkor a terhelés az egész ingatlanra vonatkozik.
Egyébként az ingatlan 1/2 tulajdoni hányadára is lehet végrehajtást foganatosítani. A tulajdonostárs ez esetben dönthet úgy, hogy a saját részét is árverezzék el vagy licitálhat az árverésen, illetve megállapodhat a végrehajtást kérővel. hogy árverési vétel hatályával megveszi az ingatlant vagy az adott tulajdoni hányadot.Tisztelettel
dr.Schneider Erzsébet ügyvéd
7400 Kaposvár, Hunyadi u. 10.
+36 82 424720
http://www.foris.hu
drschneider@t-online.hu

Közösségi oldal:


 • Marcsi 48275 számú kérdése
 • 2018-04-15

Tisztelt Dr. Bese Julianna!

Segítségét kérném egy örökölt ingatlan ügyében.
1 éve többen megörököltünk egy ingatlant amely tehermentes volt,de amint az ingatlan az örökösök nevére bejegyzésre került, több végrehajtást jegyeztek be az egyik örökös nevére.A végrehajtások összege több,mint az örökrésze.Lenne készpénz+ hiteles vevőnk az ingatlanra,de nem tudjuk,hogy így eladható e valamilyen módon.Kértünk ügyvédi segítséget,de sajnos a válasza szerint nem eladható az ingatlan.Kérem segítsen hogyan tudnánk megoldani hiszen a többi örökös csak fizet minden költséget,de nem jut az örökségéhez.
Köszönet: Marcsi

Tisztelt Marcsi!

Az értékesítésnek nincsen akadálya, természetesen a vh. joggal terhelten lehetséges csak értékesíteni, ami természetesen azt jelenti, hogy a vevő ezzel a tartozással terhelten vásárolja meg az ingatlant. Értékesítés előtt lehet esetleg megkeresni a vh. jog jogosultjait valamiféle egyezség reményében.


Tisztelettel
Dr. Bese Julianna ügyvéd
2800 Tatabánya, Fő tér 3. fsz./1.
+36 34 788-523

iroda@drbesejulianna.hu

Közösségi oldal:


 • Anikó 48270 számú kérdése
 • 2018-04-04

T.Ügyvéd Úr Hölgy!
Kérdésem,jelenlegi 10 éve rendesen fizetett jelzálog hitelem (CIB Bank) átvihető egy családtagom tehermentes ingatlanára, esetleg az adóstársaméra ,ő is családtag ,ha a vevő is jelzáloghitelből és önerőből venné meg?
Köszönöm a Választ A.

Kedves Anikó!
Igen, elméletileg megvalósítható a terv, természetesen a bank és a hozzátartozó aktív közreműködésével és hozzájárulásával.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Kriszta 48240 számú kérdése
 • 2018-03-07

Tisztelt Címzett!

Hatalmas problémával fordolok Önökhöz.
2009-ben hitelt vettem fel az MKB banktól amit mai napig tisztességesen fizetek. Viszont a pénteki napon kaptam egy levelet a MKK hogy az egyik szomszédnak tartozása van, bedőlt a hitele, rajtam és még két szomszédon kéri számon ezt az összeget a bank. Mind a 3-an MKB banktól vettük fel a hitelünket, és a kedves szomszéd is akinek bedőlt a hitele. Ez egy osztatlan lakóterület, de én még ilyet nem hallottam hogy felelnék bárkinek is a felhalmazott tartozásokért. Nem írtam alá ilyen szerződést. Nagyon kétségbe vagyok esve, mert hatalmas összegről van szó.

Kedves Kriszta!
Látni kellene a tulajdoni lapot és a bank felszólító levelét, vagy ami érkezett tőlük. Alapvetően a kételyei jogosak, így én sem gondolom, hogy más tartozását kellene megfizetnie, de okiratok nélkül ezt sem tudom megállapítani teljes bizonyossággal.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Anikó 48235 számú kérdése
 • 2018-03-04

Tisztelt Ügyvédnő!
Tanácsot szeretnék kérni Öntől az ingatlanommal kapcsolatos jogi problémák miatt! 2015.06.07. a férjem meghalt. Otp fészekrakó kölcsön van a házon. A hagyatéki tárgyalás elhúzódása miatt ami 2 év volt, ez alatt az idő alatt nem tudtunk az Otp bankkal kapcsolatos ügyeket elintézni. A hagyatéki tárgyaláson a kiskorú gyermekem és én is visszautasítottuk a
hagyatéki örökséget ezért is húzódott az ügy. A hosszú hagyatéki tárgyalás miatt az Otp Bank eladta az Otp Faktoring Zrt-nek ez alatt az idő alatt. A Magyar Állam lett a háznak a 1/2 arányban lévő tulajdonosa a másik az én tulajdonom. Az Otp Bankkal is többször felvettük a kapcsolatot mindig elutasított azzal az indokkal, hogy még nincs meg a hagyatéki jogerővé vállás. Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a Nemzeti Eszközkezelő Zrt-vel hogy a házban albérkőként lakhassunk. A tőlük kapott információval azt írták, hogy forduljak a Bankhoz hogy határozatban adják el a házat a Nemzeti Eszközkezelőnek. Felvettem az Otp Faktoring Zrt-vel is a kapcsolatot, erre az választ kaptam, hogy nem adhatja el mert az 1/2 tulajdoni arány a Magyar Állam tulajdonában van, ezért rajtam akarja az egész összeget behajtani, amit sajnos én nem is tudnék rendezni egy fizetésből egy kiskorú gyermekkel együtt. Szeretném a segítségét kérni, hogy ilyenkor mi a teendő! Amennyiben további információra lenne szüksége készséggel állok rendelkezésére.
Tisztelettel: Sz.Zsoltné

Tisztelt Anikó!

Azt a helyzet, hogy az állam, mint törvényes, szükségképpeni örökös nem csak a fele ingatlant szerezte meg, hanem a kölcsönben is az Ön néhai férje kötelezettségeit. Tehát, ha Ön fizet bármilyen összeget a kölcsön törlesztésére, annak a felével az Állam Ön felé tartozik. A Magyar Államot lenne célszerű Önnek megkeresnie, annak a szervnek az útján, amelynek a neve a hagyatékátadó végzésben és a tulajdoni lapon van, hogy adja át Önnek adásvétel címén az 1/2-ed részt, azzal, hogy Ön egyedül rendezi a kölcsönt az OTP felé, és akkor a NET Zrt. felé fel tudja ajánlani az ingatlant.

DE, ha nem tesz semmit, akkor a Magyar Állam 1/2-ed része mindig ott lesz, nem lesz elárverezve, maximum az állam havi bérleti díjat kér majd Öntől. Emellett, ha az Ön nevén lévő 1/2-edet árvereztetné a bank, akkor sem veszi meg senki, mert szerintem nem akar az állammal közös tulajdonban lenni.

Az egyetlen hátrány, ami érheti Önt, hogy a folyamatosan növekvő tartozás a fizetése/nyugdíja terhére 33%-os mértékben le lesz vonva. Ezt kerülheti el a NET Zrt. részére való értékesítéssel, ha a bank ehhez hozzájárul.

Mérlegelje az előnyöket, melyek a Magyar Állam tulajdonostársi minőségéből fakadnak - gyakorlatilag nem veszi meg senki az ingatlant - és a hátrányokat, hogy a tartozás nő. De, akkor is csak a 33% havi jövedelem vonható le. És, a végrehajtás is el tud évülni, ha 5 évig nincs végrehajtási esemény, mert az adós vagyontalan, vagy az árverés sikertelen volt.

Amennyiben további kérdése van, jelezze. Jogi segítségnyújtást is kérhet anyagi helyzete alapján a lakhelye szerint illetékes járási hivatalban. Ennek keretében az ügyvédi költséget a jogvitája rendezésében az állam viseli, vagy előlegezi. Ha Ön "túl gazdag", akkor pedig nem jár Önnek a támogatás.Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

drkoczkajudit@gmail.com

Közösségi oldal:


 • kozek csaba 48222 számú kérdése
 • 2018-02-23

Tisztelt ügyvédnö -ügyvédur a kérdésem a következö lene van egy ingatlanom75 százalékban a maradé25 százalékát megvetem hivatalos árveésen kifizetem a teljes vételárat megkaptam az árverési jegyzökönyvet 2017 május 20 án most lekértem egy tulajdon lapot és megdöbenve tapasztalom hogy nincs bejegyezve a mai napig a kifizetett ingatlan csak az árverés kitüzése, hivtam a végrehajtot de de nem mondanak semit nem értem hogy mért nem külték 30 nap elteltével a dokumentumot tovább a földhivatal felé, ez azért kinos felém mert 2017 május20 án elindul a lakás vásárlási ileték is ami szintén log valahol a végrehajonál . mi a teenö ilyen esetben válaszukat elöre is köszönöm tisztelettel csaba.

Kedves Csaba!

Ezt a problémát a végrehajtó bevonásával kell megoldani, hiszen nyilvánvalóan ő tud nyilatkozni arról, hogy miért nem jutott el a jegyzőkönyv a földhivatalhoz, ill. mi volt az oka annak, hogy a földhivatal nem jegyezte be az Ön tulajdonjogát. Én továbbra is a végrehajtó írásos "noszogatását" javaslom, ill. érdemes lenne betekinteni a földhivatali iratokba is.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • József 48201 számú kérdése
 • 2018-02-05

Tisztelt Ügyvédnő!

Az lenne a kérdésem, hogy az árverési joggal terhelt földingatlan eladható e az árverési jog magánszemély tulajdonosának értesítése nélkül. vagy ebben az esetben is elegendő a hirdető táblára való kifüggesztés?

Köszönöm válaszát,

köszönettel,
József

Tisztelt József!

Én azt gondolom, hogy az ott nem "árverési jog", hanem valószínűleg végrehajtási jog, azaz végrehajtási joggal terhelt az ingatlan, tehát ez azt jelenti, hogy meg lehet próbálni eladni, csak a vevő majd megszerzi az ingatlannal együtt a tartozást is, amit gondolom, hogy nem akarna.
Azt tanácsolom, hogy a végrehajtóval beszéljen, hogy esetleg lenne vevő, mennyi lenne a fizetendő tartozás összege, stb.

Tisztelettel
dr.Baksa Erika ügyvéd
6000 Kecskemét, Rákóczi út 21.B
+ 36 76 479605

drbaksae@t-online.hu

Közösségi oldal:


 • Csilla 48197 számú kérdése
 • 2018-02-02

Tisztelt Ügyvěd Úr! Az lenne a kěrděsem.2006-ban felvettünk deviza alapu jelzâloghitelt,2011-ben elvâltunk,azota ěn fizetem a hitelt,volt fěrjem 2012,elment az anyukâjânak segiteni,ott is maradt.Kěrtem hogy,adjuk el a hâzat azt mondta rendben van,hivtam az ingatlan közvetitöt,azt mondta 8-9,millió ft ěrt eltudjâk adni,de a volt fěrjemnek is alâ kell irnia,hogy eladhassâk.A volt fěrjem csak bujkâl,telefonon sem lehet elěrni 250-km,lakik töllünk.Sok törvěnnyel ütköző bajokat csinâl ami pěnz,bírsâghoz vezet,ittas vezetěs baleset okozâs vezetői engeděly nělkül.A tartozâsât nemtudja fizetni ,ěs mâr a közös folyószâmlânkrol amire csak az ěn jövedelmem megy az ő tartozâsât vontâk le,mivel zâroltâk a jövedelmemet.Az lenne a kěrděsem mivel a hâzat egyedül nem adhatom el mert közös tulajdon,ő az adös ěn az adóstârs.měg fizetem a jelzâloghitelt addig a hâzat el e ârverezhetik? a felhalmozodott tartozâsaitól? Vagy ezt az OTP nemengedi mert az,ingatlan a fedezet.Vârom Vâlaszukat Maradtam Köszönettel Csarnaině Nagy Csilla

Tisztelt Csarnainé Nagy Csilla!

Az Ön által feltett kérdésre a válasz röviden az, hogy az ingatlan elárverezhető a tartozások miatt.

Amennyiben további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!


Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@racsaidr.hu

Közösségi oldal:


 • Gábor 48196 számú kérdése
 • 2018-02-01

Tisztlet Ügyvéd Úr!

2018. január 12-én sikeresen eladtuk lakásunkat. Viszont a vevő ügyvédje jelezte napokban, hogy 2018. január 11-i bejegyző határozattal 200.000 Ft-ot terhelt egy végrehajtó iroda a részemre (illetve a lakásra), mint az akkori eladó részére.
Ezt az összeget én bíróságon vitatom, tehát a végrehajtást január 20-án én fellebeztem. Ez az ügy ugye eltarthat akár hónapokig, de lehet évekig is?

A kérdésem az lenne, hogy lehetne ezt a bejegyzést töröltetni? Ha nem lehet, akkor mi a megoldás?

A veszély ugye az, hogy hiába van január 29-i dátummal széjegy bejegyezve az új tulajdonos, vevő részére a "tulajdonjog bejegyzése iránti kérelem", ha még a nevemen van az ingatlan. Bármikor más hatóság terhelheti-e az ingatlant?

Vagy van-e egyfajta védelem ezekután a vevő részére?

Összességében mi a megoldás, hogy a nevemről átkerüljön az ingatlan mihamarabb az új tulajdonos nevére? Illetve ha ez nem tehető meg a korábbi végrehajtás miatti jog miatt, akkor van-e az eladónak, és a vevőnek félnivalója?

Köszönöm válaszát!

Kedves Gábor!
Tekintettel arra, hogy a végrehajtási jog még az Ön "zavartalan" tulajdonlásának időszakában, azaz a szerződés aláírását és benyújtását megelőzően
került bejegyzésre, ezért azt leggyorsabban a megfizetéssel tudja törölni. Amennyiben nem ezt az utat választja, úgy a megoldás időtartama megbecsülhetetlen, függ az ügy bonyolultságától, a másik fél hozzáállásától, stb. Ez utóbbi út viszont az adásvétel sikerét kockáztatja, hiszen jelen állás szerint nem tudja a vevő számára biztosítani a tehermentes átruházást.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Sándor 48195 számú kérdése
 • 2018-01-31

Egy lakóház egyik részét árverezik. Két tulajdonosa van. Egymásnak nem rokonai, a házat tulajdoni arányaikban birtokolják. Az egyiknek 70% tulajdoni hányada van, azt árverezik. Az ingatlan nem beköltözhető, mert a tulajdonostárs nem köteles kiköltözni. Ezt úgy kell értelmeznem, hogy aki meveszi a 70 %-ot, az csak kivülről nézheti a házat, akinek 30%-a van, az birtokba veheti a 70%-ot is, anélkül, hogy egyetlen fillért fizetne érte, csak mert ő azonos helyrajzi számon rendelkezik 30% ingatlannal?

Kedves Sándor!

A közös tulajdon esetében - és ez az ingatlan közös tulajdonban lesz az árverést követően is - a tulajdonosok a tulajdoni hányadaik arányában jogosultak használni és birtokolni az ingatlant. A 70 %-os tulajdonos tehát kérheti az ingatlan részleges birtokbaadását, akár bírósági úton is érvényt szerezhet ezen igényének.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Zsolt 48193 számú kérdése
 • 2018-01-31

T. Ügyvéd Nő,Úr!

Két kérdésemre szeretnék,választ segítséget kapni!
1.Idén értékesített ingatlan után amiben 2016-ban szereztem 1/4 tulajdonrészt apám után öröklés útján a hagyatéki eljárás során, kell e jövedelem adót fizetnem az eladás évében/2018/ a hagyatéki érték és az eladási ár különbözete után?
2.Amennyiben testvéremnek szeretnék 50/50% tulajdonrésszel lakást vásárolni ,az én tulajdonrészemre is jegyezhetnek be végrehajtást az ő tartozásai után, vagy jobb megoldás számomra ha inkább haszonélvező leszek,illetve milyen jogviszony lenne a legmegfelelőbb számomra ha a lakás eladásra kerülne?

Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Zsolt!

1. Igen. A jövedelem és az adó mértékének kiszámításához használja az ingatlanjog.hu honlap adókalkulátorát.

2. A végrehajtási eljárások csak az adós saját tulajdonú ingatlanrészeit érintheti. A haszonélvezet is j megoldás lehet, lévén az forgalomképtelen, így nem lehet a vh. tárgya.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • ÉVA 48168 számú kérdése
 • 2018-01-12

Jó napot kívánok!
10 éve felmondott bankkölcsönben a volt férjem adóstársa vagyok.
Végrehajtó cég a napokban megkeresett, hogy megvásárolták a banki végrehajtást fizessek 15 napon belül meg számukra 5 millió forint tőketartozást egyéb költségekkel együtt, ha nem, akkor megteszik a további intézkedést.
A hitelfelvétel után egy évvel az adótól elváltam.Azóta a volt férj nem jelentkezett. Váláskor a jogerős végzésben az az egyezség született, hogy a volt férjem fizeti a továbbiakban azt a kölcsönt, ami engem is terhelne, ennek fejében viszont nem fizet annyi gyerektartást, ami a két általam nevelt kiskorú után járna.
Azóta sem fizet sem gyerektartást, és a hitelt sem, amit emiatt felmondtak és mivel megtalálható keresete nincs, én pedig közalkalmazottként megtalálható vagyok, a végrehajtó az én fizetésemen fog végrehajtani.
Kérdésem: kérhetem-e , hogy ezzel az ítélettel ne én legyek az, akin mindent behajtanak, hanem a volt férjemet kötelezzék, aki 1/4 részben annak a tapolcai lakásnak a tulajdonosa, ami jelzálogként be lett jegyezve a kölcsön felvételénél. ( a másik két adóstárs szintén tulajdonos a tapolcai lakásban. ) Ezen kívül az adós volt férjemneknek közös szerzésből származó balatoni zártkerti ingatlana is van. 1/ 1-es tulajdoni hányaddal.
Meg lehet-e oldani jogilag, hogy ne rajtam hajtsanak végre? Lefoglalható vagyonom nincs, két kiskorút nevelek 10 éve egyedül, segítség és gyerektartás nélkül. Kérem segítsen!!!

Tisztelt ÉVA!
Ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni az Ön által feltett kérdésre, át kellene tanulmányoznom a hitelszerződést és azt az ítéletet, amire hivatkozni tetszett.
Általánosságban azt tudom mondani, hogy az adós és az adóstárs is ugyanúgy adósként köteles helytállni, ha a hitelt közösen veszik fel. Ha a tartozás egyetemleges, akkor a hitelező bármelyik adóstól követelheti a teljes tartozást és ha kifizeti az egyik adós a teljes tartozást, akkor a másiknak megtérítési kötelezettsége keletkezik aziránt, aki a teles tartozást megfizette.
A bírósági végrehajtótól meg kell különböztetni az úgynevezett "behajtó" cégeket. A bírósági végrehajtó a végrehajtási törvény keretei között minden ingó és ingatlan vagyontárgyra végrehajtási cselekményeket végezhet, ezzel szemben egy "behajtó" cégnek nincsen több joga, mint bármelyik másik jogi vagy természetes személynek. Ha a banki követelést, megvásárolta egy cég, akkor az adott céggel lehet tárgyalni, úgy, mint egy hitelezővel.
Ezeknek a kérdéseknek és körülményeknek a tisztázása céljából, kérem vegye fel velem a kapcsolatot! Telefonon tud időpontot egyeztetni egy megbeszélésre, ahová hozza magával a rendelkezésére álló, a hitellel, a gyerektartással, az ingatlannal stb. kapcsolatos iratokat.

Tisztelettel
dr.Szőllősi József
8200 Veszprém, Budapest út 8. II/217.
+36 30 2244 843

ugyved@drszollosi.hu

Közösségi oldal: