Hozzászólások

  • Éva 48283 számú kérdése
  • 2018-04-23

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Önkormányzati bérlakásban élek, amit meg szeretnék venni. Kérdésem az lenne, hogy mennyi idő múlva adhatom el, és mi ennek a menete.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel Éva

Tisztelt Éva!

Jelen kérdése nem érint törvény által szabályozott kérdéskört, tekintettel a települések között fennálló önkormányzati szabályozásokra.
Kérdésére az ingatlan fekvése szerinti Önkormányzat tud bővebb felvilágosítást adni.


Tisztelettel:
Dr. Tóth Gergely ügyvéd
JÁMBOR & TÓTH Ügyvédi Iroda
3530 Miskolc, Rákóczi u. 14. 1/5.
+36 46 320 411
www.jamborestoth.hu
iroda@jamborestoth.hu

Közösségi oldal:


  • Richárd 48277 számú kérdése
  • 2018-04-16

Hello
Önkormázati örök lakást bèrlek a tulajdonostol 4 ève.
Az lenne a kèrdèsem hogy lehet e olyan megoldás hogy magátol az önkormányzatol tudjam bèrelni

Kedves Richárd!
Elvileg van, de ezt kizárólag az önkormányzattal tudja letárgyalni, hiszen ő az ingatlan tulajdonosa.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Klaudia 48178 számú kérdése
  • 2018-01-19

Jo estet! Megprobalom hatha tud segiteni. A beteg 56 eves Nenjem es a 73 eves nagy mamam lakik a 13.keruletben onkormanyzati lakasban amit hatarozott idore 5 evre kapnak meg mindig. Most uj lakasba kelett koltoznijuk mivel lebontottak a Szabolcs utcai lakast es ide at hoztak a fent marado evet meg. 1 eve koltoztek ide es jarnak az unokak latogatni oket ide. Feljelentette oket valaki az udvarban hangoskodasert ami miatt level is jott az onkormanyzattol hogy ha nem valtoztatnak az eletvitelukon akkor kilakoltatjak oket anelkul hogy kapnanak masik lakast. Betelefonaltak elmondtak hogy itt semmi fele hangoskodas se zene hallgatas se alkoholizalas se kiabalas veszekedes nincs 2en elnek a gyerekek hetvegente jonnek. Jartak ki kornyezet tanulmanyra is. Lejart a berleti szerzodes beadtak a meghosszabitast. Majd jott egy level hogy az onkormanyzat nem kivanja meg hosszabitani a berbe adast igy jogcim nelkuli lakoskent laknak es elteszi 2018 elso negyed evere ujra targyalja fogjak targyalni. Semmi mas nem volt a papirban se indok se mas egysb.Es nagyon felnek mert ok szerintunk a monotorium miatt tettek el 2018 negyed evere.Semmi tartozasuk nincs a kozszolgaltatok fele se berleti dij tartozasuk nincs. Felunk ha nem kapjak vissza a lakast akkor az utcara fognak kerulni oregen es betegen. Mit tudna javasolni hogy tudnak megelozni a bajt? Elore is koszonom a valaszt.

Kedves Klaudia!
Ennyi információ alapján nehéz kitalálni a megfelelő lépést, de nyilvánvalóan fel kell venni a kapcsolatot írásban az önkormányzattal, ill. a lakásrendeletet is meg kell nézni, hogy a 13. ker. önkorm. esetében milyen lehetőség van fellépni a bérleti szerződés megkötése érdekében.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Krisztina 48176 számú kérdése
  • 2018-01-16

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Párom önkormányzati lakásban él a 15. kerületben (panel lakás). Beadott már egy kérelmet lakásvásárlásra, de az önkormányzat sajnos elutasította. Kérdésem az lenne, hogy kérhető-e kivásárlás ebben az esetben, vagy az is elbírálás alapján történik vagy épp nem történik?
Szíves válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Krisztina

Kedves Krisztina!
Az önkormányzat, mint tulajdonos eladását nem lehet kikényszeríteni, ahogyan pl. önt sem lehet arra kényszeríteni - bírósági úton sem- hogy a tulajdonában lévő valamely vagyontárgyat eladja.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: