Hozzászólások

  • Kata 48883 számú kérdése
  • 2020-01-25

Tisztelt Ügyvéd úr!

A neten olvastam ezt a helyzetet. Válasz nem volt rá. Nekem is van egy saját használatú utam, mások használják. Lekeríthetem ? "Tisztelt fórumozók, szakértők. Azzal a kéréssel fordulnék hozzátok, hogy mit jelent a "Saját Használatú út"? Itt, ahol lakom van két közút, amit összeköt egy földút, és az SH -út tulajdonosa kerítéssel körbekerítette, hogy senki nem járhat el rajta. Milyen jogai vannak az út használatához, és mik nem.? Köszönöm a válaszokat!"
Kata

Kedves Kata!

Ezek az utak nem részei a "normál" úthálózatnak, de pl. megnyitni a forgalom előtt, vagy az elől elzárni csak közlekedési hatósági engedéllyel lehet. Ha eléri a hatóság bevonásával, hogy el legyen zárva a forgalom elől, úgy lekerítheti, ill. akár az átminősítésen is elgondolkodhat.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Magdolna 48878 számú kérdése
  • 2020-01-19

Üdvözlöm!
Rövid kérdésemre választ szeretnék kapni,
ahol jelenleg lakom élettársi kapcsolatban (nem hivatalosan) Tartozkódási lakcimmel és Holtig tartó haszonélvezeti joggal. Örökléssel 10 év után eladtam az ingatlant ahol mint Lakcimmel rendelkeztem. Tudom, hogy hivatalosan ki kell jelentkeznem az eladott ingatlanból azonban még nem találtam olyan ingatlant amit meg tudtam volna venni. A lakcimkártyám 2021-ig érvényes melyben a lakcim az eladott ingatlan és a tartozkódási cim ahol most is lakom.
Ön szerint maradhat ez igy?
Köszönettel: Magdolna

Kedves Magdolna!

MIvel az eladott lakás esetében ki kell jelentkeznie, ezért nem világos a kérdés. Ill. nem értem, hogy a életvitelszerűen él valahol, akkor miért nem ott létesít bejelentett lakóhelyet. Ez ugyanis csak egy adminisztratív lépés, senkinek a jogi helyzetét nem érinti, vagy befolyásolja.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Mariann 48867 számú kérdése
  • 2020-01-13

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő !
Tanácsot szeretnék kérni.
Édesapám 10 éve elhunyt. Az örökösödési részt mindhárman édesanyánknak adtuk. Ő kb. 7 éve eladta a házat illetve olyan szerződést kötöttek a vevővel hogy 10 évig havi 15000.- fizetik a részleteket. Időközben édesanyám nagyon beteges lett és félek hogy a szerződés lejárta előtt elhalálozik. Kérdésem az lenne hogy ebben az esetben az ingatlan automatikusan ránk száll ? Vagy a vevőre aki még nem fizette ki?
Válaszukat előre is köszönöm .
Tisztelettel: M. Mariann

Kedves Mariann!

Ismerni kellene a megkötött szerződés tartalmát és az ingatlan jelenlegi tulajdoni lapját, enélkül nem lehet érdemi segítséget adni. a kérdésből az sem egyértelmű, hogy adásvételi vagy életjáradéki szerződés köttetett.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: