Hozzászólások

  • Ivett 48868 számú kérdése
  • 2020-01-14

Tisztelt Ügyvéd úr/hölgy!
Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz hogy 2017augban belevágtunk egy új építésű házba aminek az átadási határideje 2019 márciusa lett volna. Ezt persze nem sikerült tartani. Nekem olyan előszerződésem volt hogy megadott időben kellett fizetni egy kapa vágás nem történt de én már a lakás felét kifizettem. Az utolsó részlet majd most lenne esedékes mert a szerződésben az volt hogy készre jelentéskor kell fizetni. Az építettő most a napokban közölte hogy sajnos azon az áron nem tudja a lakást megépíteni mint ahogy anno megállapodtunk mert drágult minden drága a szakmunkás. Az szerződést átolvasva sehol nem látok olyat hogy az árváltozas jogát fenntartja. Jah és mindezek fejében kéri hogy mondjak le a ködbérről.
Kérdésem az az lenne hogy jogos e az áremelés vagy pedig olyan áron kell eladni a lakást ahogyan az előszerződésben megállapodtunk?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kvette!
A szerződés ismerete nélkül nem tudok érdemi segítséget adni, de az egészen bizonyos - ismerve a hasonló szerződéseket és a hasonló eladói próbálkozásokat - hogy érdemes lenne ügyvédet igénybe venni a probléma kezeléséhez. Ha szükséges, úgy a mi irodánk is közre tud ebben működni.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: