Hozzászólások

  • János 48930 számú kérdése
  • 2020-03-13

Tisztelt Ügyvéd úr!

2019 októberén vásároltam Budapesten egy lakást, egy magánszemélytől. A teljes vételár készpénzben kifizetésre került. Az ingatlant most szeretném értékesíteni, és most detült ki, hogy a mai napig csak a széljegyen szerepel tulajdoni jog bejegyzés kérelmem, vagyis a tulajdonjog bejegyzése még nem történt meg.
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ennek az oka?
Lehetséges, hogy az ügyvéd nem adta be az előző tulajdonos tulajdonjogról való lemondási nyilatkozatát? Ha igen, ilyen esetben mit tudunk tenni? Már van konkrét vevönk a lakásra, de így tudjuk egyáltalán értékesíteni? Van-e lehetőségünk az ügyvédtöl kártérítést kérni, ha emiatt meghiúsul az adásvétel?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves János! Első útja az ügyvédhez vezessen, aki a szerződést szerkesztette, ellenjegyezte, és a földhivatal előtti eljárásban képviselte Önöket.
A tőle és/vagy rajta keresztül kapott információk alapján aztán el lehet dönteni, hogy elsődlegesen azért mit kell tenni, hogy a tulajdonjoguk be legyen jegyezve, feltételezem ez a fontosabb feladat, ill. utna el lehet gondolkodni a felelősségi és kártérítési kérdéseken is.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Terézia 48920 számú kérdése
  • 2020-03-06

Tisztelt ügyvédi iroda!

Félévvel ezelőtt eladtam egy ingatlant egy ingatlanos irodának,mely KFT - ként működik. A napokban az ügyfélkapun keresztül tudomást szereztem a tulajdonilap szerint róla,hogy még mindég csak az én nevem van a tulajdonlapon. Kérdésem,hogy az ingagtlan irodának nincs kötelezettsége az átírásra a földhivatalnál? Annak ellenére,hogy megtudtam a közösképviselőtől,hogy az a nevű illtő fizeti a rezsiköltséget aki tőlem megvette az ingatlaniroda nevében,és ez érthetetlen számomra,ezért ķérnék választ a feltett kérdésemre.
Tisztelettel várom válaszát.

Kedves Terézia! Első lépésben a szerződést készítő és a földhivatali eljárásban Önöket képviselő ügyvédet kellene tájékoztatni a helyzetről, ill. feltenni neki a kérdést: Miért nem került még bejegyzésre a vevő tulajdonjoga?
Az Ő válasza és oknyomozása után lehet a problléma megoldásában godolkodni.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • B.Tamás 48876 számú kérdése
  • 2020-01-18

Tisztelt ügyvéd Úr!
Adásvételi szerződés tartalma kapcsán írok.
Az egyik elképzelés szerint osztatlan közös tulajdonra tennék szert egy hétvégi telekben (Góré dűlő). Építmény vagy közmű nincs a telekrészen.
A kérdésem az ,hogy a szerződésben elég az alapterületet feltüntetni,vagy szükséges az elhelyezkedés megadása is az ingatlanon belül?
Válaszát Köszönöm.

Tisztelt B.Tamás!

Kizárólag ügyvéd közreműködésével tud olyan szerződést kötni, mely alapján a Földhivatal be tudja jegyezni a tulajdonjogát. Az ügyvéd tisztában van a szerződés tartalmi elemeivel, illetve vázolni tudja a lehetőségeket. Forduljon ügyvédhez, addig semmilyen kifizetést ne teljesítsen!


Tisztelettel
dr.Menczel-Kiss Gergely
9021 Gyõr, Árpád út 47.
+36 30 262 32 58

info@menczelkiss.hu

Közösségi oldal: