Hozzászólások

  • Gábor 48931 számú kérdése
  • 2020-03-15

Tisztelt Ügyvédi Iroda!! A kérdésem a következő...Ikerházban lakunk, és a vízóra akna, amiben mind a két ház órája található, a mi telkünkön van..Az építtető a két telek közé berakott egy levehető elemet a kerítésbe, mert előírás, hogy a szolgáltató bemehessen, ha nem vagyunk otthon, a másik telekről..De ezt a szomszéd is igénybe veszi, rendszeresen tudtunk nélkül átjár a vízórához....Megmondtam neki, hogy ezt ne tegye, csöngessen be, és akkor beengedem, mert nem tagadhatom meg, hogy leolvassa a vízórát...Jogosan jön át hozzánk, tudtunk nélkül? Köszönöm a választ előre is...

Kedves Gábor!
Ha ez a szolgáltatónak nyitva álló lehetőség, akor a szomszéd birtokot háborít, ami ellen a jegyzőhöz lehet fordulni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Bianka 48917 számú kérdése
  • 2020-03-04

Segîtségre lenne szükségem. Szeretnék egy paragraffust vagy hivatalon linket arról hogy a Tulaj a Bérlők beleeggyezése nélkül, mikor nincsenek otthon bemehet e a lakásba.
Amit találtam nem tudom mennire lehet hivatalosan is felhasználni.
( https://drujvary.hu/az-en-hazam-az-en-varam-maganlaksertes-szabalyozasa/
“Éppen ezért akár a tulajdonos is elkövetheti a magánlaksértést a bérlője sérelmére, annak ellenére, hogy tulajdonjoga van az adott lakáson, ahová hívatlanul bemegy, ha abban az időpontban a lakást a bérlője birtokolja.”

Válaszukat előre is köszönöm!

Kedve Bianka!
A kolléga úr tájékoztatása helytálló, további részletinformációkata Ptk.-ban talál, amit ezernyi helyen megtalálhat a neten.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: