Hozzászólások

  • Dalma 48859 számú kérdése
  • 2020-01-12

Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendő abban az esetben, ha adott egy ház. Ennek 2 tulajdonosa van, 50-50%-ban, az egyik édesapám a másik a testvére, aki szóban lemondott, viszont írásban már nem sikerült mert elhunyt. Az ő részét a fia örökölte meg, aki tudja, hogy édesapja lemondott a házról, azoban írásos megegyezés nem történt, ezért el akarja adni, vagy kivásárlást követel. Milyen lehetőségeink vannak?

Tisztelt Dalma!

Ingatlan tulajdonjog átruházására vonatkozóan csak írásban lehet érvényesen szerződni. Ingatlanról nem lehet lemondani, vélelmezem, hogy ajándékozási szerződéskötési szándékról lehetett szó. Hitelesnek pedig az minősül, ami az ingatlan-nyilvántartásban szerepel.
Ha az ajándékozásról nem készült írásbeli szerződés, és igy a tulajdonjog sem került bejegyzésre az ingatlan-nyilvántartásba, akkor az érvényesen nem jött létre.
Ha el akarja adni az örökös megteheti, de nehéz lesz fél ingatlan illetőséget eladnia. Ha Önök nem kívánják megvásárolni a másik felét, akkor a másik tulajdonos kérheti a bíróságtól a közös tulajdon megszűntetését.( megosztással, egyik tulajdonos által a másik illetőségének megváltásával, vagy árveréssel történő közös értékesítésével.


Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal: