Hozzászólások

  • Attila 50269 számú kérdése
  • 2023-11-22

Jónapot érdeklődni szeretnék hogy van végrehajtási ügyem valaki felé 9 ügyem. Abból 4 amiben havi részletbe megállapodtam vele és van 1 ami miatt rátette az ingatlant eladásra.
Most ha ő elakarja adni az ingatlanomat akkor nekem fizetni kell a 4 reszletet fizetnem kell így is?
Ha nem fizetek akkor nem teszi rá a munkabéremre a fizetési tiltást?
Köszönettel Attila

Kedves Attila, ezt a kérdést nem lehet megválaszolni, a vh. eljárás érintheti az ingatlanát, a jövedelmét, stb.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Éva 50229 számú kérdése
  • 2023-08-29

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz hogy az élettàrsam gyerekei közös lakàst szeretnének vàsàrolni melyhez hitelt szeretnének felvenni. Önerővel nem rendelkeznek. Hiteltanàcsadó azt a tanàcsot adta nekik hogy a banknàl jegyeztessék be az apjuk hàzàt jelzàlogként, hogy a bank a hitelt részükre megadja, és amint a hàzat meg tudjàk vàsàrolni, nevükre kerül, akkor ez a jelzàlog àtkerül a megvàsàrolt ingatlanra. Valóban létezik ilyen? Ha igen milyen veszélyei lehetnek? Mire kell odafigyelni? Köszönöm szépen a vàlaszukat!

Tisztelt Éva!

Köszönjük szíves megkeresését. Alapvetően az Ön által felvázolt eljárás megvalósítható, ugyanakkor komplex és magas kockázati tényezőket hordoz. Az egyik legjelentősebb kockázati tényező az, hogy ha a gyerekek később nem lennének képesek vagy hajlandóak a jelzáloghitel törlesztő részletét fizetni, akkor ezt az összeget az élettársnak kell vállalnia. Amennyiben az élettárs valamilyen okból kifolyólag nem tudná ezt a kötelezettséget teljesíteni, a ház végső soron árverésre kerülhet, és Önök ebben az esetben elveszíthetik azt.

Fontos kiemelni, hogy a felvázolt ügy összetett és számos részletet tartalmazhat, amelyek alaposabb megismerést igényelnek. Amennyiben további segítségre van szükségük, és az ügyük továbbra is aktuális, kérjük, lépjenek kapcsolatba Ügyvédi Irodánkkal az alábbi elérhetőségeken.

Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
ecsedidr@racsaidr.hu

Közösségi oldal:


  • Dávid 50196 számú kérdése
  • 2023-07-13

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Zálogjog kapcsán kérdeznék.
Magán személy magánszemélytől kaphat kölcsönszerződés alapján jelzálogjogot?
Ha igen milyen jogot jelent ez a első rangjelű jelzáloggal rendelkező számára?
Illetve milyen gyorsan megy ez a folyamat Ön szerint végbe, mennyi idő alatt kerülhet bejegyzésre?

Köszönöm válaszát előre is

Kedves Dávid! Magánszemélyek kölcsönügylete egymás között biztosítható jelzálogjoggal, ami bejegyezhető az ingatlan-nyilvántartásba. A bejegyzés viszonylag gyors, ügyvéd által készített és ellenjegyzett kölcsönszerződés és jelzálog-alapítási szerződés, amit a földhivatal bejegyez. Az érvényesítés pedig azt jelenti - első ranghelyen - hogy mindenki mást megelőzően jogosult a hitelező, zálogjogosult kielégítést keresni az adós nemfizetése esetén.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Tibor 50082 számú kérdése
  • 2023-01-25

Tisztelt Cím! 2019.decemberében jövedelem letiltást eszközöltek nálam , lakáshitel tartozás miatt! 2020.áprilisban elárverezték az ingatlant , de ezt követően is tiltották a fizetésem egészen 2022.októberéig!! 2022.október 24.-én lakoltattak ki , addigra már én is kifizettem a tartozást! Ennek ellenére a mai napig nem kaptam meg az elszámolást! Sőt az ingatlan után ĵáró pénzt sem kaptam még meg ! Ez így normális eljárás ? Se pénz , se lakás? Nem kellett volna már 2020-ban megkapnom az elszámolást?
Válaszát előre is köszönöm

Kedves Tibor!
A végrehajtóval kell felvennie a kapcsolatot, és vele "elszámolni". Egyébként, DE, már meg kellett volna kapnia a sikeres árverést követően.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Szabina 50076 számú kérdése
  • 2023-01-17

A kérdésem az lenne, hogy létezik olyan, hogy egy ingatlannak csak a felét árverezik?

Tisztelt Szabina !

Amennyiben az ingatlannak olyan tulajdonosa is van, aki ellen nem folyik végrehajtási eljárás, csak az adós tulajdoni hányadát lehet lefoglalni és árverezni. Azonban a tulajdonostárs kérheti, hogy a saját tulajdonrészét és árverezzék. Ez nem kifejezetten gazdaságos megoldáson, mert árverésen a piaci érték alatt kelnek el az ingatlanok.


Tisztelettel
dr.Schneider Erzsébet ügyvéd
7400 Kaposvár, Hunyadi u. 10.
+36 82 424720
http://www.foris.hu
drschneider@t-online.hu

Közösségi oldal: