Hozzászólások

  • Bálint-Kiss Anikó 50232 számú kérdése
  • 2023-08-29

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ingatlant szeretnék kiskorú lányomnak ajándékozni és a haszonélvezeti jogomat rátenni. Ebben az esetben az ingatlan kiadása során a gyermeket illeti a kiadásból befolyó összeg vagy a haszonélvezőt?
Az ajándékozás során szükséges -e az édesapának is aláírnia az ajándékozási szerződést (az ingatlan 1/1 én tulajdonom, de házasságon belüli időszakban vásároltam)?
Köszönöm szépen szives segítségét!

Üdvözlettel

Kedves Anikó!
A haszonélvező jogosult birtokolni, hasznosítani az ingatlant, így a díj is őt illeti meg.
Az ingatlan a közös vagyon része, így az átruházáshoz a férj hozzájárulása is indokolt lenne.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • IMRE 50215 számú kérdése
  • 2023-08-15

Jó napot !Az édesapám és jelenlegi felesége (válóper beadva )egy ingatlan üggyel kapcsolatosan kérném a segítségét.Édesapám kb.10 évvel ezelött vett egy házat vidéken még a mostani feleségét nem ismerte .Most ,hogy válnak jelenlegi felesége ígényt tartana a ház felére .Azt tudni kell,hogy az ingatlant édesapám 5 éve a 3 gyermeke nevére iratta,tehát most kizárolag mi vagyunk csak tulajdonosok és apukám a haszonélvező.Mivel ő már közel van a 80 évéhez és már nem bírja a ház körüli munkát és sajnos messze is van tűlünk ,eladnánk a házat és közelebb költöztetnénk magunkhoz.Az lenne tehát a kérdésem ,hogy jár-e az ingatlanból a jelenlegi feleségének részesedés vagy csak a közösen megszerett ingóságokból ebben az esetben?!?
Lehet-e felénk bármilyen követelése?Mit tehetünk most ?
Válaszát előre is köszönöm !
Tisztelettel,Imre

Kedves Imre, amennyiben a tényállást teljes egészében leírta, úgy ez az ingatlan az édesapjának a külön vagyoni körbe tartozó ingatlana, hiszen annak már tulajdonosa volt a házassági életközösség megkezdése előtt.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: