• Tivadar 48115 számú kérdése
  • 2017-11-20

Tisztelt Ügyvédnő.

Szeretném kérdezni ha a tulajdonomban levő ingatlanban állandó lakcímmel bejelentett fiam élettársát engedem bejelentkezni állandóra, esetleg meg érkezik hozzá a baba is .Változik-e valamilyen formában a tulajdonviszony,terhelhetnek-e bele egyezésem nélkül valamit az ingatlanra, vagy felelek-e az esetleges adóságukért és kirakhatók-e ha netán megromlik a kapcsolat? Köszönöm előre is válaszát.

Tisztelt Cím!

Az állandó lakcímként való feltüntetés engedélyezésével sem használati, sem tulajdoni jogcíme nem keletkezik az ottlakónak. Valójában a Ptk. szerint szívességi lakáshasználó, ami 15 napos felmondással megszüntethető. Adósságért akkor felel, ha fogyasztóként szerepel a közüzemi szerződésekben. Az Ön lakására az ő tartozásuk csupán a lakcím alapján nem lesz terhelhető.

És kilakoltathatóak, a szívességi lakáshasználat felmondása után.Ez néha kellemetlen szokott lenni, de ha fel van mondva a szívességi lakáshasználat, akkor a bíróság az ingatlan elhagyására kötelezi.

Ha elhagyja az ingatlant, de nem módosítja az állandó lakcímét, akkor pedig lehet kérni az okmányirodában, hogy fiktív jelzéssel szerepeljen a továbbiakban ez a bizonyos lakcím, ahova most engedi bejelentkezni.


Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

drkoczkajudit@gmail.com

Közösségi oldal: