• ÉVA 48168 számú kérdése
  • 2018-01-12

Jó napot kívánok!
10 éve felmondott bankkölcsönben a volt férjem adóstársa vagyok.
Végrehajtó cég a napokban megkeresett, hogy megvásárolták a banki végrehajtást fizessek 15 napon belül meg számukra 5 millió forint tőketartozást egyéb költségekkel együtt, ha nem, akkor megteszik a további intézkedést.
A hitelfelvétel után egy évvel az adótól elváltam.Azóta a volt férj nem jelentkezett. Váláskor a jogerős végzésben az az egyezség született, hogy a volt férjem fizeti a továbbiakban azt a kölcsönt, ami engem is terhelne, ennek fejében viszont nem fizet annyi gyerektartást, ami a két általam nevelt kiskorú után járna.
Azóta sem fizet sem gyerektartást, és a hitelt sem, amit emiatt felmondtak és mivel megtalálható keresete nincs, én pedig közalkalmazottként megtalálható vagyok, a végrehajtó az én fizetésemen fog végrehajtani.
Kérdésem: kérhetem-e , hogy ezzel az ítélettel ne én legyek az, akin mindent behajtanak, hanem a volt férjemet kötelezzék, aki 1/4 részben annak a tapolcai lakásnak a tulajdonosa, ami jelzálogként be lett jegyezve a kölcsön felvételénél. ( a másik két adóstárs szintén tulajdonos a tapolcai lakásban. ) Ezen kívül az adós volt férjemneknek közös szerzésből származó balatoni zártkerti ingatlana is van. 1/ 1-es tulajdoni hányaddal.
Meg lehet-e oldani jogilag, hogy ne rajtam hajtsanak végre? Lefoglalható vagyonom nincs, két kiskorút nevelek 10 éve egyedül, segítség és gyerektartás nélkül. Kérem segítsen!!!

Hamarosan válaszolunk kérdésére!