• József 48217 számú kérdése
  • 2018-02-21

T. Ügyvédnő,Ügyvédúr!

Szeretnék megvásárolni egy ingatlant márciusban az általam eladásra kínált ingatlan árából amire adásvételi szerződés van már, amiben a vételár megfizetési határidő április közepe.Mit tartalmazzon a vételi szándéknyílatkozat a kiszemelt ingatlanra hogy ne legyen rám nézve jogi következménye abban az esetben ha mondjuk amit eladásra kínálok lakást a vevő még sem tudja időben kifizetni vagy visszalépne a vásárlástól?
Elállási jogot rögzíthetünk a vételi szándéknyilatkozatban,határidő kikötésének a vételi ajánlat elfogadására van e jelentőség,mit lehet,kell ilyen estben az ajánlatba rögzíteni, ha el kell állnom a adásvétel megkötésétől amire a szándék nyilatkozat kötelez rajtam kívűl álló ok miatt?
Válaszukat előre is köszönöm!
József

Kedves József!

Ebben a kérdésben elsősorban az a fontos, hogy foglalót ne határozzanak meg, azaz az esetleges elállás esetére pénzügyi veszteség nélkül tudjon kilépni a kötelemből. Az más kérdés, hogy ilyen tartalmú nyilatkozat az eladó számára nem kedvező, hiszen ő -a másik oldalról nézve - kap ugyan egy vételi ajánlatot, de abból a vevőjelölt anyagi konzekvenciák nélkül kiléphet. Ez nem fog neki "tetszeni".
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: