• Kinga 48223 számú kérdése
  • 2018-02-24

2017 év végén eladtam egy 40%-os készültségi fokban lévő házat, “megtekintett” állapotban.A földszinti falak álltak rajta a födémmel.
A vevőm azóta folyton hívogat, hogy a falak rosszak. A födém rossz. Egyszer vissza kell bontani egyszer nem épp milyen szakember megy ki.
Most pénzt akarnak vissza és perrel fenyegetnek, hogy mi egy rossz minőségü házat adtunk el, ami egy romhalmaz. A vásárláskor kijött egy építész a részükről aki azt mondta, hogy jó lesz vegyék meg. Most azzal védekeznek, hogy ők azert nem nézették meg statikussal mert megbíztak bennünk és nem hitték volna hogy baj lesz vele. (Azok a hibák amiket reklamálnak látható hibák)És azóta még egy emeletet is ráépítettek állítólag mielőtt ezt megtették megnézették szakemberrel.
Azt akarja, hogy Fizessek vissza penzt vagy beperel.
Látták mit vettek.
Ilyen esetben miért kell garanciát vagy szavatosságot vállalnom? Féljek e egy pertől?

Kedves Kinga!
Félnie nem kell a pertől! Ha visszautasítja az igényeket, akkor a másik fél majd eldönti, hogy bírósághoz fordul-e vagy sem. Ön egyébként még akkor is dönthet úgy, hogy elismeri az igényüket és teljesíti a kérésüket. DE: az elmondottak alapján - bár nyilvánvalóan szűkösek az információim - nem tűnik megalapozottnak és/vagy bizonyíthatónak a vevő igénye.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: