• Erika 48284 számú kérdése
  • 2018-04-23

Tisztelt Cím!
Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz.
Cserkeszőlőn egy ingatlannal lenne a kérdésem.

Előzmény:
Az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezettel, mint Tulajdonossal lízingszerződést kötött cégem üdülőhasználati jog értékesítése céljából 2011-ben.
2014. július 24-vel a takarékszövetkezet felszámolását közzétették (Fővárosi Törvényszék 23.Fpk.01-14-006043/8.sz. végzése alapján).

2011 és 2014 között közel 500 család részére kötöttünk üdülőhasználati jogú szerződést.
Ezen szerződések többségében 20 éves (8 nap/7 éjszaka) használati joggal kötődtek.
Üdülőhasználati jogot nem értékesíthettünk a takarékszövetkezet felszámolásától, hiszen ki vásárolna ilyen jogot 20 évre?
A Takarékszövetkezet felszámolása után kikértük a magán szálláshely üzemeltetési jogot (2015-ben meg is kaptuk nagy nehézségek árán a helyi önkormányzattól), de sajnos annyi bevételt nem tudtunk produlákni, hogy a lízingdíjat megfizessük.

Végül cégem ellehetetlenült teljesen. Fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került tavaly.

A mai helyzet az, hogy az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.” részéről birtokba vették márciusban a jelenlétünk nélkül a fent nevezett ingatlant.

Az ingatlan üzemeltetését cégem által úgy tudtam működtetni, hogy az ingatlanban laktam, hiszen a „jó gazda”-kénti 24 órás működtetést a vendégek kiszolgálása érdekében másként nem tudtam megoldani.

Megjegyzésként jelezném, hogy legalább 20 írásos megkeresésben rendezni kívántuk a tulajdonjog kivásárlása tekintetében ügyünk rendezését. Semmi válasz. Igaz a felszámolás alatt már a 4. felszámolót fogyasztja a felszámolócég. Senki nem akar felelősséget vállalni semmiért.

Sajnos az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.” részéről, mint Tulajdonos részére hivatalosan részemről „emlékezetből” megjelölt lista alapján hajlandóak kiadni a személyes dolgaimat.
Hogyan sorolhatnék fel mindent emlékezetből az ágytól a fazékig, amit én vittem a lakásba saját magán tulajdonként?

Kérdés?
Hivatalosan jogosan járt el az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”? És tényleg emlékezetbeli listát kell készítenem még a saját alsóneműmről is, hogy a lakásban hol, melyik szekényben található pontos darabszámmal?

Válaszát előre is köszönettel várom!

Tisztelettel:

Balázs Erika

Hamarosan válaszolunk kérdésére!