• Lilla 48306 számú kérdése
  • 2018-05-19

Tisztelt Szakerto Ur!

Egy dunakeszi lakoparkban szeretnek venni egy 2. emeleti, tetoteri un. "iroda lakast", melyrol ellentetes informaciokat kaptam., A tulajdonos es az ingatlanos, akiknek az az erdeke, hogy eladjak a lakast, termeszetesen batoritanak, hogy nem lehet semmi baj ebbol, mas (altalam nem ismert) jogasz viszont ova int tole, bar szamomra nem egyertelmu, hogy miert. Tisztaban vagyok azzal, hogy nem lehet a bejelentett lakcimem, ill. hogy nem tudok ra hitelt felvenni, de mi mas problemam szarmazhat meg belole osszehasonlitva egy normal lakassal? (pl. tobb adot kell fizetni, eladaskor elore nem lathato jogi nehezsegekbe utkozok, stb)
Koszonettel,

Kedves Lilla!

Az iroda vásárlása annyit jelent, hogy nem jogosult semmire, ami a lakás minősítéshez kapcsolódna (lakáskölcsön, CSOK, illetékkedvezmény, bejelentkezés). És amit még mérlegelni kell, az az, hogy nem csak Ön nem, hanem a majdani vevője sem, ami nyilvánvalóan kedvezőtlenebb eladási pozíciót fog jelenteni az Ön számára.

Az ingatlanadó is kérdéses lehet, de ezt csak a helyi önkormányzat vonatkozó rendeletének ismeretében lehet megvizsgálni és mérlegelni.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: