• Ilona 49899 számú kérdése
  • 2022-05-25

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy ingatlanbejegyzési ügyben szeretném kérni a segítségét.
Adott egy kis hétvégi ház ,amelyet szeretnék megvásárolni,de sajnos a földhivatali adatok egyenlőre nem teszik lehetővé.
A ház 1/2-ed részben egy testvérpár egyik tagjáé, a másik egy Bt. nevén van, ami már 2004-ben megszűnt .Ennek tagjai a másik testvér, az édesanya és édesapa.A Bt-nek a megszünésekor nem volt más vagyona,csak ez az 1/2-ed ingatlan,melyet forintban meghatározva egymás között elosztottak és erről készítettek egy dokumentumot.Sajnos a földhivatalnál az 1/2-ed tulajdon még mindig a már nem létező Bt. nevén van.És így sajnos a kis ház eladhatatlan.
Az egészet még tetőzi, hogy időközben ,2017-ben az édesapa elhunyt,de a hagyatékba ezt a vagyont nem is vette bele a közjegyző,mondván, hogy a Bt már nem létezik, így nincs mit örökölni.
A földhivatal tanácstalan,egy javaslatuk volt, hogy bírósági úton esetleg megoldható lehet a tulajdonosok nevesítése és földhivatali bejegyzése .
A kérdésem az lenne, hogy esetleg lenne-e egy egyszerűbb útja ennek a földhivatali bejegyzésnek, vagy az ingatlan megvásárlásának?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel:Ilona


Kedves Ilona!
Ügyvédi közreműködés szükséges, egy speciális eljárást kell lefolytatni annak érdekében, hogy a Bt. "életre keljen", annyi időre, amíg az ingatlan tulajdonjogát átruházza másra.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: