Hozzászólások

  • Péter József 2121 számú kérdése
  • 2002-01-05

Tisztelt Ügyvéd Úr!
14 lakásos társasházban élünk,a földszinten.A zárt udvarunkban 5 garázs és 4 kocsibeálló van kialakítva,az engedélyeket viszont 8 kocsibeálló
garantált kialakításával kaptuk meg.A kérdésünk arra vonatkozna jogosultak vagyunk e a kocsibeállónkra mobil ponyvagarázst felállítani ill. mi minősül mobil ponyvagarázsnak és nem engedélyköteles? Az ablakunk előtt 3-4 méterre nagy zajjal járó játszóteret épített fel a lakóközösség a mi megkérdezésünk nélkül.Érdekel jogosan jártak e el,mivel a tervrajzon nem szerepel.A garázsok 3+2 elosztásban épültek,közöttük két kocsibeálló létesült.E két helyet a kivitelező eladta(az egyiket már meglévő garázstulajdonosnak,egyéb helység néven bejegyzésre került a földhivatalnál)),valamint tetőt épített rájuk.
Válaszát előre is köszönjük!

Tisztelt Péter Úr!
Tartok tőle, hogy nem fogok tudni válaszolni a rendelkezésre álló információk alapján,ugyanis a mobilponyva minősítése meghaladja a képességeimet, bár én azt nem gondolom engedélykötelesnek. A játszótér kialakításának jogosságát a társasházi közgyűlés összehívásának körülményei,ill. a határozathozatal dönti el.
Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd

Közösségi oldal: