Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük Önt a www.ingatlanjog.hu oldalon. Kérjük, hogy olvassa el az alábbiakat annak érdekében, hogy az ingatlanjogi problémáinak megoldásában a leghatékonyabban tudjunk a segítségére lenni!
Adatkezelési tájékoztató megnyitása
Adatkezelési tájékoztató (ügyvédi iroda) megnyitása

 

A HONLAP FŐBB TARTALMI ELEMEI ÉS SZOLGÁLTATÁSAI:

 

 • TÁJÉKOZTATÓ a rovat használatához. Jelenleg éppen ez van Ön előtt, javasoljuk, hogy olvassa tovább!
 • INGATLANJOGI TANÁCSADÁS. Amennyiben a tájékoztató rovatokban és az archívum rovataiban nem jut megnyugtató válaszhoz, úgy vegye igénybe a www.ingatlanjog.hu honlap fő tartalmi szolgáltatását. Klikkeljen a főoldalon megtalálható „KÉRDEZZE AZ INGATLANJOG.HU ÜGYVÉDEIT! linkre, az ott olvasható instrukciók és figyelmeztetések alapján tegye fel közvetlenül kérdését, amelyet tanácsadó ügyvédeink megválaszolnak.
 • JOGSZABÁLYOK, JOGSZABÁLY-MAGYARÁZATOK: Ingatlanjogi tematikus jogszabálygyűjteményt és azok magyarázatait tartalmazó rovat. Javasoljuk, hogy a felmerült ingatlanjogi problémájával kapcsolatosan elsőként azt a rovatot látogassa meg és olvassa el, már az is segítséget nyújthat a válasz megszerzésében. Amennyiben a kielégítő választ ilyen módon nem kapja meg, úgy látogasson el az ARCHIVÁLT KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK c. rovathoz.
 • ARCHIVÁLT KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK. Itt a - más kérdezők által - korábban feltett kérdéseket és válaszokat találja témakörök szerint csoportosítva, ami újabb lehetőség az Önt érdeklő válasz megtalálására.
 • TANÁCSADÓ ÜGYVÉDEK: Az oldal ismertsége, látogatottsága, az olvasók által feltett kérdések nagy száma, valamint a magasabb szolgáltatási színvonal elérésére való törekvés indokolttá tette, hogy a tanácsadói kör folyamatosan bővüljön, ennek keretében a különböző megyékből érkező kérdéseket az adott megyében ügyvédként dolgozó Kolléga/Kolléganő válaszolja meg. Ez rövidebb várakozási időt jelent a válaszadás kapcsán, ill. a jogi problémák megoldásában a kapcsolattartás is egyszerűbbé válik. Ebben a rovatban találja a közreműködő ügyvédeket, működési területüket és elérhetőségeiket.
 • IRATMINTÁK. Ebben a rovatban – az Adatkérő lapok, a Szerződésminták és a Beadványminták alrovataiban - az ingatlanjogi ügyleteihez kapcsolódó mintairatokat és szerződéstervezeteket talál. Kérjük, hogy vegye figyelembe - különösen a szerződésminták esetében - azt a tényt, hogy a látszólag hasonló ügyletek is más és más tartalmú okiratokat igényelhetnek. Ennek következtében az iratminták csak korlátozottan alkalmasak arra, hogy felhasználja azokat. Kiemelten fontos, hogy a kötelezettségek vállalása és a szerződések aláírása előtt vegye fel a kapcsolatot és konzultáljon a jogi képviselőjével!
 • KALKULÁTOROK: Javasoljuk, hogy használják ezeket a kalkulátorokat ingatlaneladás és -vásárlás, ill. az ingatlanügyekben szükséges ügyvéd megbízása előtt.
 • AJÁNLATKÉRÉS: Ha a jogi problémája – legyen az ingatlaneladás vagy –vásárlás, bírósági per stb. – megoldásához jogi/ügyvédi segítséget szeretne igénybe venni, úgy kérjük, írja meg a megoldandó jogesetet, és ügyvédeink az ügyvédi díjat és az egyéb költségeket is magába foglaló ajánlatot küldenek, ill. kapcsolatba lépnek Önnel. Kérjük, hogy a jogesetet a területileg illetékes ügyvéd részére e-mailben küldjék meg!

 

KIEGÉSZÍTŐ TARTALMI ROVATOK:

 

 • IMPRESSZUM: Honlapunk, az ingatlanjog.hu impresszuma.
 • TÁMOGATÓINK: Itt azoknak a cégeknek és intézményeknek a listáját, hirdetését találja meg, amelyek nélkül a honlapunk nem juthatott volna el oda, ahol most járunk, azaz a heti többtízezres nagyságrendű olvasóhoz, és összességében ötvenezerhez közelítő megválaszolt kérdéshez és - talán nem túlzás ezt állítani - az országos ismertséghez.
 • MÉDIASZEREPLÉSEK: Az ingatlanjog.hu ügyvédei gyakran nyilvánulnak meg szakmai kérdésekben különböző médiacsatornákon. Ezeknek a felvételeit nézheti/hallgathatja meg ebben a rovatban.
 • ADATVÉDELEM: Honlapunk kiemelt fontosságúnak tekinti, hogy a szolgáltatásink kapcsán megszerzett adatokat a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kezelje, tárolja. A részletes szabályokat tartalmazó adatvédelmi tájékoztatónkat ebben a rovatban találja.
 • VENDÉGKÖNYV: Megírhatja véleményét, észrevételeit, javaslatait és fejlesztési ötleteit egyaránt, minősítheti - "klaviatúrát elviselő" módon - a tanácsadó ügyvédeket. A vélemények megírására szeretnénk bátorítani Önt annak érdekében, hogy a szolgáltatásunk színvonalát tovább emelhessük. Kérünk mindenkit, hogy az ingatlanjogi problémákkal összefüggő kérdéseket ne a "Vendégkönyvben" tegyék fel!

 

A KÉRDÉSFELTEVÉS ÉS VÁLASZADÁS FOLYAMATA:

 

 • Klikk az "Új hozzászólás/kérdés"-re (http://www.ingatlanjog.hu/uj-kerdes)!
 • Adatok megadása. A kért adatok közül a nyilvánosság számára a nevén kívül csak a megye neve lesz látható! Amennyiben ezen adatokat nem adja meg, nem áll módunkban választ adni.
 • Kérdésfeltevés. A "hozzászólás" rovatban írja meg kérdését, ill. az Ön által fontosnak tartott körülményeket, és tegye fel azokat a kérdéseket, amelyekre választ szeretne kapni! A kérdés érdemi részében kerülje azokat az adatokat, amelyek Önt vagy a problémát más számára beazonosíthatóvá tennék, használjon rövidítéseket, álneveket stb
 • Nyilatkozat és jóváhagyás. Adja meg a kérdés alatt található kódot, ill.nyilatkozzon az ott feltett kérdés kapcsán.
 • Elküldés. Klikk a gombra!
 • Ellenőrzés. A főoldalon megjelent a kérdés? Megjegyezte a kérdés sorszámát?
 • Visszajelzés. A kérdés-feltevés után azonnal kapni fog egy értesítő e-mailt, amely tartalmazni fogja a válaszadó ügyvéd nevét és elérhetőségét. Amennyiben a kérdés-feltevés után nem kap e-mailt, úgy valószínűleg rosszul adta meg a mail-címét, ami nehézséget fog jelenteni a válasz későbbi megtalálásában.
 • Válasz. A területileg illetékes ügyvéd kolléga/kolléganő megválaszolja az Ön kérdését, amelyet követően ismét kapni fog egy e-mailt, amely a kérdés-válasz feltalálási helyéről fogja Önt tájékoztatni.

 

FIGYELMEZTETÉSEK ! A FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA !

 

 • A www.ingatlanjog.hu oldal szolgáltatásainak igénybevétele kapcsán kérjük Önt annak figyelembevételére, hogy egyrészről a szükségszerűen nem teljes körű kérdésfeltevés, másrészről pedig a terjedelmi lehetőségek okán a www.ingatlanjog.hu tanácsadása nem alkalmas a minden szempontból teljes és helytálló jogi vélemény kialakítására és ennek következtében a rovat felelősségvállalására sem.
 • A www.ingatlanjog.hu honlap és a tanácsadói kizárják felelősségüket a válaszadás kapcsán a késve érkezett, a helytelen vagy a nem teljes körű válaszok és azok járulékos következményei kapcsán.
 • Tekintse tehát az általunk adott válaszokat kezdeti segítségnek és iránymutatásnak, de a jogi problémáival kapcsolatos végső döntés meghozatala előtt konzultáljon a jogi képviselőjével.
 • Javasoljuk, hogy a fórum nyilvánossága okán kerülje azokat az adatokat és információkat, amelyek hozzásegíthetik a harmadik személyeket ahhoz, hogy Önt vagy az ingatlanjogi problémáját beazonosítsák.
 • Az Ön által - a kérdésfeltevésnél vagy a kalkulátor használatnál - megadott e-mailcímekre két okból van szükség: Egyrészt azon keresztül kap értesítést a kérdése megérkezéséről, valamint a válasz megszületéséről, ill. annak feltalálási helyéről. Másrészről a megadott e-mailcímre egy alkalommal hírlevelet küldhetünk - amelyhez az e-mail cím megadásával hozzájárul -, amelyben azonban leiratkozási lehetőséget biztosítunk a további hírlevelekre vonatkozóan.

 

TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁS

 

 • A www.ingatlanjog.hu célja, hogy a kérdésfeltevéstől számított legrövidebb időn belül megszülessen a válasz, de a kollégáink napi munkája miatt néha hosszabb várakozás elképzelhető.
 • A honlapon nyújtott tanácsadás ingyenes!
 • A honlap használata - kérdésfeltevés és a kalkulátor használat - lehetőséget teremt arra, hogy megkapja időszaki hírleveleinket, amelyekről azonban bármikor leiratkozhat.
 • Előre is köszönjük, amennyiben az adott probléma megoldásával kapcsolatos eredményeiről, tapasztalatairól, megelégedettségéről a "vendégkönyvben" vagy közvetlen E-mail útján beszámol.


Köszönjük, hogy elolvasta a fentieket, kellemes és hasznos böngészést kívánunk, valamint sok sikert a jogi problémák megoldásában!
Tisztelettel:
a www.ingatlanjog.hu tanácsadó ügyvédei